Ezekre a görög szigetekre közvetlen járattal utazhatunk Budapestről

Görögország mindig is a legnépszerűbb úti célok között szerepelt, hiszen az országban megtalálható minden, ami egy ideális vakációhoz kell: csodálatos tengerpartok, kulturális emlékek, kiváló klíma és finom ételek. Éppen ezért indítanak a fapados légitársaságok közvetlen járatokat a szigetország számos pontjára. Az alábbiakban azokat a szigeteket gyűjtöttük össze, ahova Wizz Airrel és a Ryanairrel is eljuthatunk átszállás nélkül.

Korfu

KorfuForrás:darkeyed/93 images/pixabay

Görögország legzöldebb szigetének is mondják a dús növényzettel benőtt hegyektől hullámzó és azúrkék strandokkal körülvett Korfut. A lélegzetelállító természet mellett a főváros UNESCO világörökségként nyilván tartott óvárosa miatt is vonzó helyszín, ahol macskaköves sikátorok bárjaiban hűsölhetünk esténként.

Zákinthosz

Hajóroncs-öbölForrás: GregMontani / 575 images/pixabay

Korfutól délre, a Jón-tengeren fekszik egy ugyancsak paradicsomi sziget, Zákinthosz, ami egyesek szerint a világ egyik legszebb strandját rejti. A híres Hajóroncs-öböl, amely egy a 80-as években itt megfeneklett csempészhajóról kapta a nevét, annyira eldugott, hogy csak hajóval közelíthető meg. A sziget népszerű az állatvilág kedvelőinek körében is, mert sziklás-homokos öbleiben költ a caretta nevű álcserepes teknős.

Míkonosz

Kápolna Míkonosz szigeténForrás: herbert2512/1555 images/Pixabay

Az ország átellenes oldalán található Görögország partiszigete, az Égei-tenger Kükládok szigetcsoportjához tartozó Míkonosz. A szigetre elsősorban a vad éjszakai élet, a tengerparti klubok és a luxus nyaralók vonzzák a turistákat.

Rodosz

Rodosz, GörögországForrás: steel902 / 5 images/pixabay

Míkonosztól keletre található Rodosz szigete, mely végtelen, kristálytiszta vizű strandjai mellett régészeti helyszíneiről híres és az UNESCO világörökség részét képező középkori városa miatt népszerű. Gazdag történelmi múltját, melyben az ókori görögök, Bizánc, az oszmánok és az olaszok is szerepet játszottak, épületei őrzik.

Kosz

Pálmafák Kosz szigeténForrás: Wikipedia

A Rodosztól nem messze található Kosz szigetén is megvan minden, ami a nyári vakációhoz kell: homokos strandok, gazdag kulturális örökség, pálmafák, sőt még pávák is élnek itt. A sziget legkiemelkedőbb építészeti emlékei közé tartozik a gyógyítás istene Aszklepiosz szentélye és a középkori Neratzia kastély.

Kréta

Knósszoszi palotaForrás: Yolanda/164 images/pixabay

Kréta, Görögország legnagyobb szigete, a legrégebbi ismert európai civilizáció központja volt. Ennek emlékét őrzi a Knósszoszi palota, és számos antik rom, ami az egyik első ok amiért a turisták ide utaznak. De rózsaszín homokos strandjai, természeti értékei, éjszakai élete miatt is érdemes jegyet venni ide.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek