Egy asztrofotós véletlenül készítette el élete fotóját

Kaliforniában egy asztrofotós nagyon megörült, amikor véletlenül megörökített egy olyan képet, amilyenre az embernek általában életben egyszer adódik lehetősége. Andrew McCarthy gyakorlott a Nap fényképezésében, ami két éve vált a szenvedélyévé. Minden kép, amelyet a Napról készít, több ezer felvételből áll, azonban egyetlen kép sem fogható ahhoz, amelyen a United Airlines 425-ös járata átrepül.

A fotós videóra is rögzítette a fotósorozatot, amelyen a repülőgép a véletlennek köszönhetően tökéletesen metszi a Nap közepét. Alig egy másodpercbe telt, mire a gép „átjutott" a Napon, de McCarthy-nak sikerült megragadnia a pillanatot az izzó vörös háttérben. A fotós elmondta, hogy sok kollégája dolgozik repülőterek közelében, akik mindig megtervezik ezeket a felvételeket, de ő messze van mindenféle repülőtértől, és az elmúlt két év során először kapott le egy gépet. Szerinte, egy a millióhoz annak az esélye, hogy valaki véletlenül elkészítse ezt a képet. A mellékelt videó azt mutatja, ahogy a repülőgép áthalad a Nap közepén, nézzék csak!

Miután elkészítette a lenyűgöző képet, McCarthy a nyilvánosan elérhető repülési információk alapján megállapította, hogy a United Airlines járata San Franciscoból a New York-i Newark repülőtérre tartott. A pilótát annyira lenyűgözte a felvétel, hogy megkereste a fotóst, és kért tőle néhány másolatot – írja az Unilad. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek