Covid-fedezettel bővült a Wizz Air utasbiztosítása

A Wizz Air mostantól COVID-19 fedezettel bővíti utasbiztosítási csomagját, amelyet a légitársaság weboldalán keresztül lehet megkötni. A Chubb biztosító társaság által nyújtott szolgáltatás már fedezi a koronavírus-járvány miatti járattörléseket, az utas külföldön történő COVID-19 fertőződése következtében kialakult egészségügyi költségeket, és a meghosszabbított tartózkodás miatti további költségeket egy bizonyos összeghatárig – olvasható a légitársaság közleményében.

A biztosítás akkor is jól jöhet, ha valaki indulás előtt fertőződött meg a vírussal, és le kell mondania az utazását. Továbbá fedezi az elveszett, ellopott vagy megrongálódott poggyászok, illetve lekésett járatok költségeit is – sorolja a közlemény. Az utasbiztosítás mellett a Wizz Air egyes országokban egyéni törlési fedezetet is biztosít. Mindkét opció megvásárolható a foglalás során a légitársaság weboldalán és mobilalkalmazásában, az egyirányú és retúrjegyekre egyaránt. Bővebben a biztosításról itt olvashat.

Forrás: fernando zhiminaicela / Pixabay

Tavaly augusztusban elsők között a Virgin Atlantic vezette be teljeskörű biztosítását, amely arra az esetre is fedezetet kínál, ha utasainál koronavírus-fertőzést diagnosztizálnak útjuk során. A brit társaság saját elmondása szerint a piac legkiterjedtebb biztosítását ajánlja repülőútjai mellé ingyenesen, amely nemcsak az esetleges lemondás költségeit fedezi, de egy külföldi megbetegedés esetén minden orvosi számlát is áll.

Ugyanakkor az elmúlt nyáron például Portugália és a Kanári-szigetek is koronavírus-biztosítással igyekezett visszacsábítani az utazókat, amely a megbetegedés helyszíni költségeinek terhét és a lemondásokkal kapcsolatos anyagi veszteségeket is csökkentette.

És bár nem Covid-biztosítással, de a járatmódosítási díj ismételt eltörlésével jelentkezett a héten a Ryanair, amely közleményben jelentette be, hogy a 2021. március 31. előtt megvásárolt repülőjegyeket – a változó járványügyi helyzetre való tekintettel – kétszer lehet ingyen módosítani, akár október 31-ig is kitolva az utazást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek