Jövőre már Debrecenben is mehetünk reptérlátogatásra

Élménycentrikus programok, szakavatott túravezetők, dedikált Ikarus nosztalgiabusz. Amint a járvány utáni helyzet lehetővé teszi, és visszatérnek a menetredszerű járatok a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre, ott is elindulnak a szervezett reptérlátogatások, ígéri weboldalán az Aeropark Budapest. Íme, egy kis kedvcsináló!

A háromórás reptérlátogatások programját a túra- és autóbuszvezetők a repülőjáratok menetrendjéhez igazítják. A csoport a futópályával párhuzamos, régi betoncsíkról figyelheti az induló és érkező Airbus A320-asokat és Boeing 737-eseket. Testközelből mutatják meg, mi történik a járatok meglehetősen rövid, 30 perces fordulóidejében, hogyan készítenek fel ennyi idő alatt egy 180 férőhelyes repülőgépet a következő útra. A túravezetők részletesen mesélnek arról, hogy mi történik a fedélzeten a repülés egyes fázisaiban, kinek, milyen feladata van a földön, milyen szolgálatok láthatatlan munkájára van szükség ahhoz, hogy elindulhasson egy repülőgép, hogyan dolgoznak a repüléstájékoztatók és légiforgalmi irányítók a toronyban és az irányítóközpontban.

A program egyik legizgalmasabb eleme lesz, amikor forgalommentes időszakban a csoport egy rövid időre kiszállhat a kivilágított futópályán.

A reptérlátogatáson természetesen szóba kerül a debreceni repülőtér komoly katonai múltja, és az is kiderül, hogyan lett az elmúlt évtizedekben a régióban meghatározó szerepet betöltő légikikötő.

A program előtt minden látogató ugyanolyan utasbiztonsági ellenőrzésen esik át, mint amikor utazni készülForrás: debrecen.hu

A látogatók megtekinthetik a régi hangárok egyikét, megismerkedhetnek a repülőtéri tűzoltók munkájával, miközben a túravezetők folyamatosan kommentálják a látványt, és igyekeznek átfogó képet adni a polgári légiközlekedés múltjáról, jelenéről, kulisszatitkairól, valamint a repülős hivatásokról. A 2021-es repülőtéri programokra már most elérhetők az ajándékutalványok az Aeropark webshopjában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek