Ingyen szállás a repülőjegy mellé: így csábít az Emirates Dubajba

Dubaj tökéletes úti cél lehet azoknak, akik a tél beköszöntével szikrázó napsütésre vágynak. A metropolisz és az Emirates az elmúlt hónapok során számtalan intézkedést hozott a turisták egészségének védelme érdekében a városban és a levegőben egyaránt. A dubaji légitársaság ezúttal ingyenes vendégéjszakával ösztönzi az utasait arra, hogy téli nyaralásukat a metropoliszban töltsék el. A felhőtlen nyaralás érdekében a cég sajtóközleményben gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat a dubaji utazáshoz.

A JW Marriot Marquis DubaiForrás: Nicolas Dumont

Ingyen éjszaka 5 csillagos hotelben

Az élménydús téli dubaji nyaraláshoz az Emirates a repülőjegy mellé ezúttal szállást is biztosít a JW Marriot Marquis Dubai hotelben. A világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában található, 5 csillagos szálloda díjnyertes éttermekkel, saját bevásárlóközponttal és világhírű gyógyfürdőjével várja a pihenni vágyókat. A hotelből a főbb turisztikai látványosságok, mint a Dubai Mall, a Burj Khalifa vagy a Dubai Opera is könnyen megközelíthetőek.

Az Emirates jóvoltából a légitársaság Economy osztályára jegyet foglaló utasok Dubajba érkezésük első éjszakáját tölthetik el az 5 csillagos hotelben külön költség nélkül. A lehetőséggel azok élhetnek, akik december 2. és 23. között foglalnak repülőjegyet és december 6. és 2021. február 28. között utaznak. Az azonos feltételek mellett First és Business Class osztályokra jegyet foglaló utasok pedig dubaji utazásuk első két éjszakáját tölthetik el a pazar hotelben.

A közelmúltban az Emirates elnyerte a Safe Travel Barometer legbiztonságosabb légitársasága címét a COVID-19 járvány kapcsán bevezetett biztonsági intézkedései révén. A több mint 230 légitársaságot vizsgáló felmérésben 26 egészségügyi illetve biztonsági paraméter értékelése során kitértek a koronavírus miatt bevezetett biztonsági intézkedésekre és a járvány idején utazók kényelmére is. A vizsgált légitársaságok közül az Emirates érte el a legmagasabb pontszámot.

Megérkezés Dubajba

A magyar utasok Dubajba kizárólag negatív PCR teszttel utazhatnak, amit az utazás napja előtt legfeljebb 96 órával szükséges elvégezni. A dubaji reptéren érkezéskor a repülőtér munkatársai további teszt elvégzését kérhetik. A PCR teszt a 12 éven aluli gyerekek, valamint súlyos vagy mérsékelt fogyatékossággal élő személyek számára nem kötelező.

Biztonságban a közterületeken

Dubaj közterületein, akárcsak az Emirates járatain kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Ez alól kivételt jelentenek a 6 éven aluli gyermekek. Az éttermekben és kávézókban az étkezés vagy italfogyasztás idejére a maszk levehető. A közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön ügyelni kell a személyek közötti biztonságos távolság megtartására.

Hotelek, bevásárlóközpontok és zárt terek

Dubaj hotelei, így a JW Marriot Marquis hotel is érintésmentes bejelentkezést biztosítanak, a szobákat pedig fertőtlenítik. A zárt épületekbe, köztük a bevásárlóközpontokba való belépés során is kötelező lázmérés történik, a létesítmények üzemeltetői pedig különböző digitális, érintésmentes intézkedéseket vezettek be a biztonság növelése érdekében, többek között ilyen például az érintésmentes étlap az éttermekben.

Szabadidős tevékenységek

A biztonsági előírások betartása mellett Dubaj továbbra is számtalan lehetőséggel várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az egyéni, valamint a kiscsoportos sporttevékenységek – maximum 5 főig - továbbra is engedélyezettek. A turisták igénybe vehetnek olyan, népszerű szolgáltatásokat, mint a helikopterrel vagy hőlégballonnal való repülés, a sivatagi szafari és kempingezés, kajakozás, búvárkodás, és továbbra is van lehetőség jet ski, hajó és kerékpár bérlésére is.

Dubaj tengerpartjai szintén nyitva állnak, azonban a biztonság érdekében a közösségi távolságtartás javasolt. A híres Global Village szigorú biztonsági intézkedések bevezetése mellett október 25-ével ismét megnyitotta kapuit.

Biztonsági intézkedések az utazás során

A Budapestről induló gépre kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni (visszafelé erre nincs szükség). Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt olvashatók.

Az Emirates tovább bővítette utasbiztosítását, beleértve a már ismert COVID-19 fedezet értékhatárát és a fedezett kockázatok körét is. A kibővített utasbiztosítás többletköltségek nélkül, automatikusan jár minden 2020. december 1-től megváltott repülőjegyhez. A biztosítás baleset-, télisport- és poggyászbiztosítást, valamint az utazás megszakítására vonatkozó biztosítást is magába foglal, amennyiben az váratlan légtérzár vagy egyéb utazási korlátozások miatt következik be. A biztosítási feltételekről további információk itt olvashatók. Az ajánlat részleteiről az alábbi linken tájékozódhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek