Ennek a repülőnek csak kutyák és macskák lesznek az utasai

Az elmúlt 11 hónap rémálom volt az ausztrál kisállattartók számára, akik kétségbeesetten próbálták hazahozni szeretett négylábú társaikat. A találkozó már a küszöbön van, de borsos árat fizetnek érte: mintegy 100 ezer ausztrál dollárért, azaz 22 millió forintért béreltek repülőgépet a gazdik, hogy kutyusaik és cicáik Vancouverből Melbourne-be érkezhessenek.

Hosszú út vár még a kedvencekre, de cserébe visszakapják a családjukat - illusztrációForrás: Thomasz Mikolajczyk/Pixabay

Több, korábban Kanadában élő ausztrál család fogott össze, akik visszatértek hazájukba, és emiatt egy időre kénytelenek voltak otthagyni az állataikat. Miután csaknem egy évig távol voltak a kedvenceiktől, mostanra saját kezükbe vették a kezdeményezést: repülőgépet béreltek, hogy Ausztráliába hozathassák a háziállataikat.

A 70 macska és kutya a héten teszi majd meg a nagy utat a Vancouver és Melbourne közötti járaton, hogy végre újra találkozhasson a gazdijával.

Közöttük lesz Allan Smith két családi kutyája, a Poochini nevű mopsz és a Roxie névre hallgató Jack Russell is. Az adelaidei Smith azt mondta, alig várja, hogy a hónapokig tartó különválás után otthonában tudhassa a két kutyusát. A Smith család 15 évig élt Kanadában, és decemberben tért vissza Ausztráliába, a koronavírus kitörése előtt.

A kutyáknak áprilisban kellett volna őket követniük, a járatok hiánya és a karanténszabályok miatt azonban a háziállatok nem térhettek haza. Melbourne volt az akkori egyetlen olyan repülőtér, ahová háziállatokat lehetett volna szállítani, de a nemzetközi járatokat törölték. Most azonban az új szabályozásnak köszönhetően a kis kedvencek végre megérkezhetnek Ausztráliába, először Sydneybe, onnan pedig Melbourne-be szállítják őket – írja a tag24.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek