A jövő hónaptól új repülőút lesz a világ leghosszabbja

  A Singapore Airlinesról nemrégiben annak kapcsán írtunk, hogy a légitársaság letett a sehová sem tartó repülésről, de potenciális utasait más élménnyel kárpótolta. Most pedig azért kerültek ismét a hírekbe,  mert bejelentették, hogy a jövő hónapban új járatot indítanak Szingapúr és New York között. Ahogyan jelenleg is ők büszkélkedhetnek a világ leghosszabb, menetrend szerinti járatával, úgy ez az új út is a távol-keleti légitársasághoz fűződik - adja hírül a businessinsider.com.

  Singapore Airlines, Airbus 350-900ULRForrás: Singapore Airlines

  Az új útvonal a szingapúri Changi repülőteret és a New York-i John F. Kennedy repülőteret köti össze, és a világ jelenleg leghosszabb járatát váltja, mely szintén Szingapúr és Amerika között közlekedik, ám nem New Yorkba, hanem New Jersey-be érkezik, a Newark Liberty repülőtérre. Az új útvonal két tengeri mérfölddel lesz hosszabb a korábbinál, vagyis összesen 8 287 tengeri mérföldnyi távolságot fog át, az út körülbelül 19 órás.

  A newarki járatokat 2018-ban indították el módosított Airbus A350-900 ULR-ekkel, a repülőgépeken csak business és prémium economy class volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek