Az Északi-sarkot és az Antarktiszt köti össze járataival a Norwegian

A világ két végéért lelkesedő utazóknak jó hír lehet, hogy mostantól a Norwegian légitársasággal csupán négy átszállással lehet eljutni az Antarktisztról az Északi-sark legközelebbi repülőterére – írja a brit Telegraph.

A fapados légitársaságként működő Norwegian Air Argentina büszkén tette közzé, hogy a múlt héten az Ushuaia repülőtérről indított legújabb menetrendszeri járatával, és további járatainak összekapcsolásával a világon elsőként köti össze az északi és déli félteke reptereit. A Dél-Amerika déli csücskében elhelyezkedő argentin város az Antarktiszra vezető út kapuja, és Buenos Airesből érhető el repülővel.

NASA/Michael StudingerForrás: Travelo

Márciusban a Norwegian az argentin fővárosból indított járatokat a londoni Gatwickre. Tehát az utasok, miután Ushuaia-ból Buenos Airesbe repültek, a norvég fővárosba indulhatnak tovább, majd az északi sarkkör mentén Svalbardba érkeznek, amely a világ legészakibb repülőtere. A négy járatot magában foglaló teljes utazás északról délre több mint 15 000 kilométert fed le, és körülbelül 25 órán át tart a négy különböző járattal. Az utat először Boeing 737-essel, majd a 14 órás London-Buenos Aires távolságot a 787 Dreamliner repülővel teszik meg. A légitársaság elmondása szerint az odaút ára kb. 400 fonttól kezdődik (poggyász nélkül).

"Az izgalmat kereső és repülésért rajongó turisták imádni fogják a lehetőséget, hogy a lehető legegyszerűbben, ráadásul megfizethető módon juthatnak el az Északi-sarkról az Antarktisz küszöbéig" – jelentette ki Matthew Wood, a Norwegian kereskedelmi igazgatóhelyettese.

Forrás: Norwegian/Facebook

Természetesen, aki a fehér kontinensre szeretne látogatni, helyet kell foglalnia a 36 Antarktiszi hajójárat egyikére, amelyek Ushauai-ból indulnak egész évben. A városka önmagában is vonzó hely, például a friss hal és a közeli Tűzföld Nemzeti Park hegyei miatt, de a Tengerészeti Múzeum is méltán népszerű látogatóhelye a városkának.

A Norwegian Air Shuttle anyaszervezet terjeszkedése Dél-Amerika felé azt a célt szolgálja, hogy a Norwegian Air Argentína légitársaságának belföldi járatait egyre inkább a világ felé való nyitásra használja, ezáltal az európai utazók a régió többi részét is elérhetik. Mindez felveti a lehetőségét egy Buenos Aires-Ausztrália közti összeköttetésnek is, amelyet a légitársaság szintén a világon egyedülálló módon repülne át az Antarktiszon keresztül.

A Norwegian Air Argentina megkapta az engedélyt az argentin légihatóságtól, hogy a Perthbe tartó úton átrepüljön a fehér kontinens felett. A 12 ezer kilométeres út, minden bizonnyal a 787-es Dreamliner fedélzetén keresztül szeli majd az Antarktiszt, mielőtt megérkezne Ausztrália nyugati partjaihoz. Sőt, a visszafele tartó járat Perth-ből Buenos Airesbe érintené a kontinens jéggel borított partjait, hogy kihasználja az erős keleti légáramlatokat, mely körbeveszi azt. 

A járat célja, hogy összekösse Dél-Afrikát Ázsiával egy perthi megállót beiktatva úton Szingapúr felé, de a Norwegian légitársaság még engedélyre vár az ausztrál és szingapúri hatóságoktól. Argentína ausztrál nagykövete, Hugo Gobbi elmondta, a járat új kapukat nyitna meg mind Argentína, mind Ausztrália számára, ugyanúgy, ahogy Perth számára vált jövedelmezővé a Quantas londoni közvetlen járata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek