Új terminál fogadja az utasokat a nagyváradi repülőtéren

Az Agerpres hírügynökség alapján számolt be az MTI arról, hogy két év halasztás után átadták a nagyváradi nemzetközi repülőtér új terminálját. A több mint másfél milliárd forintos (26 millió lejes) beruházással megépített, közel háromezer négyzetméteres terminál három sávon óránként hatszáz utas kiszolgálására is képes lesz. Az új terminál mellett - amely belföldi indulásokat és külföldi érkezéseket bonyolít majd le - a régi terminált a külföldi indulásokra fogják használni.

Forrás: Stanislav Doronenko/commons.wikimedia.org

Az integrált projekt keretein belül fejlesztett terminál mellé egy külön kialakított, mintegy 128 férőhelyes autóparkoló is elkészült, és korszerűsítették a repülőtér országúti bekötését is. Az átadás kapcsán Pásztor Sándor, a Bihar megyei önkormányzat elnöke is nyilatkozott: "Ha késett is két évet a beruházás avatása, most minden technikai és személyi feltétel adott ahhoz, hogy nemzetközi járatok induljanak Nagyváradról".

Forrás: amazingvisuals.ro/ Oradea Targ de Craciun Facebook
Beszédes falakért és izgalmas történetű épületekért irány Nagyvárad!
Harmincezer holttestet rejtő vár, egy, a legendás felújítása miatt is népszerű bazilika és egy múzeumként megnyílt zsinagóga – két évvel ezelőtt karácsony környékén jártunk Ady Endre Körös-parti Párizsában, ahol egykor paloták és füstös kávéházak váltották egymást. Mutatjuk, mi mit láttunk akkor Nagyváradon.
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek