Megnyílt Nagyvárad egyik legátfogóbb emlékmúzeuma

  Ady Endre halálának 101. évfordulójának napján, 2020. január 27-én megnyitották a kívül-belül teljesen felújított nagyváradi Müllerájt, ahol a közgyűjteményen belül különböző Ady-relikviákat és kéziratokat nézhetnek végig a látogatók.

  Forrás: ArnoldPlaton / wikipedia.org

  Az emlékmúzeumnak otthont adó épület teljes felújításon esett át és a benne található újragondolt, interaktívvá tett tárlat azokat várja, akik megismerkednének Ady Endre életével és munkásságával, ezen belül is Nagyváradon töltött éveinek történetével.

  A Varadinum.ma cikke szerint még nem sikerült mindent elkészíteni, a tárlat anyaga február végére nyeri el végső formáját. Az Ady Endre Emlékmúzeum hétfő kivételével minden nap várja a látogatókat a következő nyitva tartási rend szerint: kedden, csütörtökön és szombaton 10 és 16 óra között, illetve szerdán, pénteken és vasárnap pedig 10 és 14, valamint 16 és 18 óra között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!