Elhalasztja az új 777X premierjét a Boeing a hatalmas bevételi veszteségei miatt

  Nem pusztán az utazási irodák, de még a légitársaságok is sokáig fogják még nyögni a COVID-19-nek a következményeit. Rengetegen számolnak be arról, hogy hatalmas leépítéseket, elbocsátásokat és persze bevételi veszteségeket élnek meg, melyek sok esetben akár hétről-hétre rosszabbodhatnak is. Az MTI-hez is eljutott az a közlemény, amiben az egyik legnépszerűbb multinacionális vállalat, a Boeing nyilatkozik arról, hogy az első pénzügyi félév adatai szerint veszteséget kell elkönyvelniük, emiatt pedig az új gépük premierjét is elhalasztották.

   

  A Boeing 747-400-as típusForrás: Makaristos/Wikipedia

  A közlemény szerint 26 százalékkal csökkent a bevétele a társaságnak, ami mintegy 4,3 milliárd dollár üzemi szintű veszteségnek felel meg. A rengeteg szükségszerű korlátozás mellett pedig még a legújabb 777X költséghatékony óriásgépének bemutatóját is elhalasztották egy évvel. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!