Repülő autó fejlesztésén dolgozik a Boeing és a Porsche

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a Boeing és a Porsche egy prémium városi légijármű közös kifejlesztéséről - adja hírül az Airportal. Az amerikai repülőgépgyártó vállalat és a német autógyártó azt is vizsgálja majd, hogy a városi forgalom miként terjeszthető ki a légtérbe.

A kép illusztrációForrás: Albrecht Fietz/pixabay.com

A partnerség révén a két vállalat közös nemzetközi csapatot fog létrehozni, amely a városi légi mobilitás különböző aspektusainak vizsgálatával, illetve a prémium járművek piaci potenciáljának elemzésével foglalkozik majd.

"A Porsche bővíteni kívánja tevékenységi körét azzal, hogy vezető márkává válik a prémium mobilitás piacán, ez hosszú távon az utazás harmadik dimenziójába való átlépést jelentheti" – nyilatkozta a német cég értékesítésért és marketingért felelős igazgatótanácsi tagja. Detlev von Platen hozzátette: a jövőbeni potenciális piaci szegmens kezelésére két vezető globális vállalat erőit egyesítik. A projektben a két cég teljesen elektromos meghajtású, függőleges fel- és leszállásra képes jármű fejlesztésén fog dolgozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek