Ilyen búcsú felirattal vonult nyugdíjba a Qantas utolsó Boeing 747-se

Mielőtt a Qantas légitársaság utolsó Boeing 747-es gépe végleg elhagyta volna az ausztrál légteret, a Sydney Repülőtérről elindulva még egy kedves búcsú üzenetet, pontosabban rajzot hagyott az égen azoknak, akiknek az élete a repülés.

A Qantas logóállata került fel az égreForrás: FlightRadar24

A pilóta, aki a Mojave Sivatag felé vette az irányt - ahol a nyugdíjazott gépek pihennek - egy kenguru képét rajzolta fel az égre. Az állat farkának csúcsa Newcastle északi részén, Forster közelében érintette utoljára a kontinenst - olvasható a 7news.com oldalán.

A logóállat és maga a Boeng 747-es gép is fontos része az ausztrál légiközlekedésnek – mesélte a társaság elnöke. Elmondása szerint a 747-es flotta fontos szerepet játszott az ország fejlődésében és biztosította a közvetlen járatok és az alacsonyabb viteldíjak meggyökeresedését az országban. Valamint hozzátette még, hogy a nemzetközi utazást is ez a flotta tette elérhetővé az átlag ausztrálok számára.

A Qantas első női pilótája is aközött a hat pilóta között volt, akik utolsó útjukra vitték a gépeket. Rajtuk kívül senki más nem volt a fedélzeten. Sharelle Quinn 36 éven keresztül vezette a 747-est.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek