Az új, izlandi légitársaság októbertől szállna fel

Az új, izlandi Play légitársaság múlt hét pénteken nyitotta meg weboldalát, hogy néhány hónap múlva indulásra készen álljon. A fapados légicég ősszel kezdődően tervez útnak indulni Izland, és néhány európai város, valamint észak-amerikai desztinációk között. Kezdetben hat célállomásra szándékozik repíteni utasait: Koppenhága, London, Párizs, Berlin, Alicante és Tenerife városokba – írja az Iceland Monitor. 

A légitársaság Izland és Európa, illetve Észak-Amerika néhány városa között indítja el első járataitForrás: PLAY/Facebbok

A légitársaság Airbus A320 és A321 repülőgépek üzemeltetését látja majd el, amelyek 140-240 utast szállítanak. Az új légitársaság néhány alapítója a tavaly márciusban csődbe ment WOW korábbi igazgatói. A hónap elején Skúli Skúlason, a Play igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a repülőgépek piaci feltételei teljesen megváltoztak, és nagyon kedvezőek egy új légitársaság, például a Play számára. Arra számít, hogy októberben elindítják az első menetrend szerinti járataikat. Hozzátette, hogy még nem döntötték el, a légitársaságot egy vagy több repülőgéppel indítják-e el, amelyeket bérelni fognak. "Elegendő tőkével rendelkezünk ahhoz, hogy felszálljunk" – jelentette ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek