Idén nyáron már 150 desztinációra repíti utasait az Air France

Az Air France idén nyáron a megszokottnál alacsonyabb, de az utóbbi pár hónapban megszokottnál magasabb számú járatot üzemeltet majd, a hálózat pedig folyamatosan erősödni fog. Az újjáépítést a francia területekkel kezdi a légitársaság, de Európába és a világ különböző pontjaira – így Budapestre is – egyre egyszerűbb lesz majd utazni. A vírushelyzet alatt bevezetett fokozott egészségügyi intézkedések érvényben maradnak, a kollégák továbbra is mindent megtesznek a biztonságos utazásért.

Az Air France a nyár folyamán forgalomba szeretné állítani járatainak 80 százalékátForrás: 272447/Pixabay

Ahogy a légiközlekedés folyamatosan visszatér a megszokott kerékvágásba, az Air France is erősíti nyári menetrendjét. Június végére a menetrend az ebben az időben megszokott kapacitás 20 százalékát teszi majd ki. A korlátozások feloldásának függvényében később tovább fog növekedni a járatok gyakorisága és a desztinációk száma, júliusban 35, míg augusztusban 40 százalékos teljesítményen üzemel majd a hálózat az eredeti tervekhez képest.

Az Air France összesen 150 desztinációra kíván repülni, ami a megszokott hálózatának 80 százalékát  teszi ki. Az újjáépítés során a hazai járatok élveznek majd elsőbbséget, több járat is újraindul majd Párizs és a franca régiók közt, nagy hangsúlyt kap majd Korzika.

A tengerentúli francia területek, illetve Európa is egyre könnyebben elérhető lesz, főként Spanyolország, Görögország és Portugália. Ugyanakkor Közel-Kelet, Afrika, Észak-Amerika, Dél-Amerika és Ázsia több országába is eljuthatnak a légitársaság gépeivel. 

A budapesti járatok számát is fokozottan emeli majd a légitársaság, a tervek szerint augusztus végére heti 14 járat közlekedik majd a magyar és a francia főváros közt.

A hosszútávú járatok nagy része is fokozatosan újraindul majd mind a személy- mind a teherszállítás tekintetében. Az Air France flottájának 224 repülőgépéből várhatóan 106 fog majd repülni.

Jól látható, hogy az emberek újra utazni akarnak, ezért 150 desztinációra juttatjuk el őket a nyáron Franciaországban, Európában és a világ minden táján. Az Air France munkatársai földön és levegőben egyaránt mindent megtesznek az utasaink egészségéért és biztonságáért." – mondta el Anne Rigail, az Air France ügyvezetője.

A francia régiókat érintő menetrend, valamint az újrainduló járatok időpontjai itt tekinthető meg.

A menetrend folyamatosan változhat, és továbbra is nagyban függ a különböző országok és desztinációk kormányzati szerveinek intézkedéseitől, valamint a helyi egészségügyi és higiéniai szabályok alakulásától.

A menetrend változása akár különböző járatok törlését is eredményezheti. Ezért légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy ingyenesen töröljék vagy halasszák útjukat, vouchert, vagy visszatérítést igényeljenek.

Az Air France arra kéri utasait, indulás előtt ellenőrizzék tranzit- és célállomásuk hatályban lévő belépési és átutazási szabályait, hiszen azok a koronavírus-helyzet alatt folyamatosan változhatnak. Ezen felül a légitársaság szeretne mindenkit arra emlékeztetni, hogy járatain kötelező a maszk viselése, illetve, hogy felszállás előtt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét. A korábbinál magasabb szinttű napi takarítást végeznek a járatokon, és egy különleges, vírusölő szerrel végrehajtott eljárást alkalmaznak a kabinokban. Az Air France által a reptereken és a járatok fedélzetén bevezetett biztonsági és egészségügyi intézkedésekről ide kattintva bővebben is tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek