Egy holland cég mindössze 90 percre rövidítené a Párizs-Amszterdam vonatutat

  A holland Hardt Hyperloop nevű cég közétette egy tanulmány eredményeit, amely szerint nyolc éven belül valósággá válhat az ultragyors, csúcstechnológiás, alacsony energiaigényű vonatközlekedés. A társaság szerint ez az új modell lehetővé tenné, hogy az utasok mindössze 90 perc alatt jussanak el Párizsból Amszterdamba.

  Ezek a csúcstechnológiával rendelkező vontok felvennék a versenyt a repülőkkelForrás: Hardt Hyperloop

  Jelenleg Hollandiában arról folynak a tárgyalások a társasággal, hogy mely öt útvonallal maximalizálják a nagyvárosi térség összeköttetéseit.

  A társaság szerint a Hyperloop már 2028-ban valósággá válhat.

  „Ezeket a vonatokat a nagy kapacitás, az alacsony energiafelhasználás és a nagy sebesség teszi egyedivé, ezekkel a szerelvényekkel valóban jelentősen lerövididül majd az utazási idő. Például az Amszterdam és Párizs közötti utazás csak 90 percet venne igénybe" – mondta a Hardt Hyperloop képviselője. A társaság azt is elmondta, hogy a Hyperloop megvalósítása nemzetközi szinten is összekapcsolja az egyes városokat és régiókat. Hollandián belül például az Amszterdam-Groningen, valamint az Amszterdam-Hága útvonal lehetőségét tanulmányozták, nemzetközi szinten a düsseldorfi, frankfurti és párizsi kapcsolatokra összpontosítottak.

  A Hyperloop kapcsolat Amszterdam és Eindhoven között mindössze 15 percre csökkenti a menetidőt, míg Düsseldorf kevesebb, mint fél óra alatt elérhető lesz. Radikálisan megváltozik, hogy hogyan viszonyulunk az otthon és a munkahely közti távolsághoz. A Hyperloop ideális a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is" –

  mondta Stefan Marges, a Hardt Hyperloop projektmenedzsere. Olyan tanulmányokat is végeztek, amelyek szerint ezek a vonatok jóval környezetbarátabbak lesznek az eddigieknél – írja a Lonely Planet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!