Nagy bajban van az Egyesült Királyság legfontosabb repülőtere is

Az Egyesült Királyság elsődleges és legfontosabb repülőtere, a Heathrow mindössze 228 000 utast fogadott májusban, ami 97 százalékkal alacsonyabb a tavalyihoz képest, így ez minden idők legalacsonyabb utasszáma. Erre válaszul a repülőtér bejelentette, hogy kénytelen lesz számos alkalmazottját elbocsátani, és el is kezdte az elsődleges pozíciók átszervezését, amelyek egyharmadát már meg is szüntette.

Az Egyesült Királyság egykor legforgalmasabb reptere most szinte kong az ürességtőlForrás: JoeBreuer/Pixabay

A Heathrow vezérigazgatója, John Holland-Kaye elmondta: „A válság idején megpróbáltuk megvédeni a vonalbeli munkahelyeket, de ez már nem fenntartható. Noha nem zárhatjuk ki a további munkahelyek csökkentését, folytatni fogjuk a lehetőségek feltárását a munkahelyi veszteségek minimalizálása érdekében."

A Heathrow két terminálját és egy kifutóját lezárták, mivel a koronavírus-járvány kitörése miatt kevesebben utaztak.

A Heathrow szerint az Egyesült Királyságba érkezők számára korábban bevezetett karanténpolitika tovább csökkenti a keresletet.

Válaszul a repülőtér sürgeti a kormányt, hogy hozzon létre „légi hidakat" az alacsony kockázatú országok felé, amelyek lehetővé tennék az országnak, hogy újraindítsa a gazdaságát.

Ezzel párhuzamosan a múlt hónapban megkezdték a repülőtéren a hőmérő berendezések kipróbálását a második terminál érkezési oldalán és az ötödik terminál utasfelvételének területén. Ezek a kísérletek egy szélesebb program részét képezik, amely azt vizsgálja, hogy a technológia miként csökkentheti a járvány terjedésének kockázatát, és a jövőben hozzájárulhat-e az egészségügyi szűrés közös nemzetközi szabványának létrehozásához – írja a BREAKING travel news.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek