Táncoló reptéri tűzoltók küldtek videót a kórházi dolgozóknak

Több mint 4200 ember látta már a Keflavík Nemzetközi Repütér táncoló lánglovagjairól készült kisvideót, amit két nappal ezelőtt töltöttek fel a YouTube-ra. A másfél perces videóban az összes, aznap szolgálatot teljesítő tűzoltó látható a riasztástól kezdve a helyszínre érkezésig, ahol karjaikkal szívecskét formázó mozdulatokkal üzennek a világnak.

Ahogy az Iceland Monitor cikkében is fogalmaznak, ezzel mindössze az volt a céljuk, hogy egy kis időre kikapcsoljanak mindenkit ebből a járvány-uralta helyzetből, és mosolyt csaljanak az arcokra. Örvar Birkisson, tűzoltó szolgálatvezető parancsnok hozzátette, a videót az egészségügyben dolgozóknak ajánlják szolidaritásuk jeléül.

Izlandon az elmúlt hetekben több rendőrörs és tűzoltólaktanya is készített hasonló kisvideókat, hogy felhívják mindenki figyelmét jókedve megőrzésének fontosságára a jelenlegi körülmények ellenére is. Az északkelet-izlandi rendőrkapitányság például ezt a kisvideót töltötte fel a Facebook-oldalára:

Hazánkban pedig március végén a mentőszolgálat irodai dolgozói köszönték meg az egyik budapesti lakótelepen este nyolc óra előtt pár perccel azt, hogy az emberek esténként tapssal hálálják meg az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak munkáját. A Macarena-féle táncos bemelegítés után a Szállj fel magasra című dalt is elénekelték, majd felhívták a figyelmet arra is, hogy az emberek ne higgyenek az álhíreknek, és maradjanak otthon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek