Londonban már telefonfülkéből is rendelhetünk kávét, de nem úgy, ahogy gondolnánk

Egy pár átalakított három használaton kívüli londoni telefonfülkét és mini kávézót hozott létre bennük, ahonnan elviteles kávéval, péksütikkel és jégkrémmel szolgálják ki az arra járó londoniakat. Loreinis Hernandez és Sean Rafferty álmodta meg az Amar Café-t, ami rendhagyó módon három londoni telefonfülkében kapott helyet.

Forrás: Amar Cafe / Facebook.com

Kettő közvetlenül egymás mellett áll Chiswickben, egy pedig a Greenwich Market Village-ben található. Az ötletgazdák már márciusban megnyitották a mini kávézókat, de csak egy hétig lehettek nyitva, mivel utána az egész várost lezárták a járvány miatt - olvasható a Lonely Planet cikkében.

Nagy-Britannia piros telefonfülkei, amelyek 2015-ben elnyerték a minden idők legjobb brit formatervezése címet, szinte minden főút mentén megtalálhatóak ma is, de már kevés köztük a működőképes fülke. Néhányat már sikerült rehabilitálni egy olyan bérlési társulásnak köszönhetően, mint amilyet a Red Kiosk Company is kötött a várossal; így pár fülke most könyvesboltként, mások művészeti galériaként és újságos bódéként működnek. Sőt olyan is van, ami életmentő fülkévé alakult és defibrillátort tartalmaz.

Sok azonban még most is meglehetősen rossz állapotban van, ezek közül sikerült megszereznie hármat Loreinis-nek és Sean-nek, akik kipofozták, felújították a graffitivel csúfított, betört ablakú fülkéket, és valami hasznosat hoztak létre belőlük a környék számára is.

Most, hogy London utcáira is kezd visszatérni az élet, a tulajdonosok rájöttek, hogy a kis kávézók nagyon jók arra, hogy az emberek megkapják a napi koffein adagjukat, de a társadalmi távolságtartást is be tudják tartani.

Loreinis elmondása szerint, az üzleti modelljük jelenleg az egyik legbiztonságosabb módja annak, hogy az emberek ezekben a furcsa időkben újra megtalálják a normalitást. A közösség támogatása pedig több, mint amire számítottak, így tudják, hogy jó úton haladnak a fülkék átalakításával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek