Három új bázist nyit és újabb állomásra repül a Wizz Air

A Wizz Air bejelentette, hogy a ciprusi Lárnakán, illetve Milánó Malpensa repülőtéren nyitja meg 28. és 29. bázisát. A légitársaság Lárnakából 2020 júliusától 2 Airbus A320, Milánó Malpensáról 5 Airbus A321 repülőgéppel kínál majd összesen 30 új úti célt 15 országba - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: Mailander00/commons.wikimedia.org

A Wizz Air közel egy évtizedes történetre tekint vissza Cipruson, első járata 2010 decemberében szállt le a szigeten, azóta több mint 800 ezer utas utazott az országba a légitársasággal. Olaszországba 2004 óta repül a WIZZ, és már 40 millió utas választotta a vállalat több mint száz itáliai útvonalát. 

Lárnakán közvetlenül 100, Milánóban 200, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremtenek az új bázisok. Az új ciprusi járatok idei kapacitása meghaladja az egymillió utast. A milánói bázisnyitással a Wizz Air megduplázza lombardiai kapacitását, és egy sor új, izgalmas szabadidős és üzleti úti céllal köti össze Milánót. Az új útvonalakkal együtt 2020-ban már 28 desztináció lesz elérhető Malpensáról, és a bergamói repülőtér 13 úti céljával együtt összesen 41 Lombardiából.

A Wizz Air új úti céljai Lárnakáról 2020 júliustól: Athén, Thesszaloniki, Koppenhága, Billund, Karlsruhe–Baden-Baden, Szucsáva, Wroclaw, Dortmund, Memmingen, Turku. A Wizz Air új úti céljai Milánóból 2020 júliustól: Eindhoven, Reykjavík, London Luton, Mahón, Lisszabon, Tenerife, Gran Canaria, Tel-Aviv, Portó, Valencia, Zakinthosz, Tallinn, Pristina, Santorini, Thesszaloniki, Athén, Korfu, Fuerteventura, Marrakes, Rodosz.

Továbbra is közlekedik a Wizz Air 8 meglévő Milánó Malpensa-i útvonalán, beleértve a Budapest–Milánó járatokat is. Az utazási korlátozások feloldását követően a nyártól újra közlekedik majd – a légitársaság hazai bázisairól – a Wizz Air Budapest–Lárnaka, illetve Debrecen–Lárnaka járata is.

Júliustól további bővülések is várhatók a légitársaságnál: új állomással, Salzburggal bővül kiterjedt hálózata, és Albánia fővárosában, Tiranában nyitja meg 30. bázisát. A Salzburgi repülőtérről hat közép-kelet-európai városba utazhatnak az utasok júliustól, Tiranából pedig 3 Airbus A320 repülőgéppel 8 ország 15 úti céljára fog repülni a Wizz Air. 

A Wizz Air új úti céljai Salzburgból 2020 júliustól: Lárnaka, Kijev, Bukarest, Belgrád, Tuzla, Szkopje, Tiranából: Párizs Beauvais, Brüsszel Charleroi, Eindhoven, Bázel–Mulhouse–Freiburg, Karlsruhe–Baden-Baden, Hamburg, Berlin Schönefeld, Frankfurt Hahn, Prága, Iráklio, Rodosz, Bari, Catania, Milánó Malpensa, Torinó. Továbbra is közlekedik a Wizz Air Budapest–Tirana járata.

A Wizz Air a még higiénikusabb légi közlekedés korszakának beköszöntével nyitja meg új bázisait. Az új szabályok értelmében a személyzetnek és az utasoknak is kötelező arcmaszkot viselni a fedélzeten, az utaskísérőknek emellett kesztyűt is. A Wizz Air rendszeresen aláveti repülőgépeit egy iparági standardot jelentő, vírusölő szerrel végzett ködös fertőtlenítésnek, és a szigorú napi takarítási protokoll keretében minden este ugyanazzal a vírusölő szerrel szintén fertőtleníti a repülőgépeket.

A személyzet minden utasnak fertőtlenítő törlőkendőt biztosít, emellett eltávolították az üléstartókból a fedélzeti magazinokat, és arra kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlásokat bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Kérik továbbá, hogy tartsák be a helyi hatóságok által előírt fizikai védőtávolságot, és lehetőség szerint minden szolgáltatást az interneten vásároljanak meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek