A Ryanair a tervek szerint júliustól az eddigi, napi 30 helyett 1000 járatot indít

A Ryanair, ma május 12-én bejelentette, hogy 2020. július 1-től kezdve visszatér a normál repülési menetrendjének 40 százalékos működtetéséhez, feltéve, hogy az EU-n belüli járatok kormányai a  korlátozásaikat megszüntetik, és hatékony közegészségügyi intézkedéseket vezetnek be – tudtuk meg a Ryanair sajtóközleményéből.

A fapados légitársaság július elejétől jelentősen szaporítaná járataitForrás: Alexander Jonsson/Wikipedia

A legnagyobb európai diszkont légitársaság napi, csaknem 1000 járatot fog üzemeltetni, mindezeket a járvány kitörése előtti útvonalak 90 százalékán. A március közepén kiadott repülési korlátozások óta a Ryanair csupán napi 30 járatot üzemeltetett Írország, az Egyesült Királyság és Európa között.

Júliustól újra repülni tudunk a Ryanair gépeivel, mivel a légitársaság újra indítja járatait 80 bázisára, nagyobb részt Európában. Ugyanakkor kevesebb napi/heti járatra kell számítani.

A légicég arra kéri az utasokat, hogy tartsák be az egészségügyi intézkedéseket a koronavírus korlátozására. Ide tartozik, hogy az ellenőrzés miatt kevesebb csomaggal utazzanak, online jelentkezzenek be, az utasok a beszállókártyáikat okostelefonon töltsék le, valamint számítsanak a testhőmérsékleti ellenőrzésre a repülőtéren, illetve kötelező az arcmaszk viselete a terminálokon és a repülőgépek fedélzetén.

Minden Ryanair repülőgép HEPA légszűrőkkel van felszerelve (hasonlóan a kritikus kórházi osztályokon használt légszűrőkhöz), és a repülőgépek belső felületeit minden éjjel vegyszerekkel fertőtlenítik, amelyek több mint 24 órán át hatásosak.

Noha a testhőmérséklet-ellenőrzés és az arcmaszkok/kesztyűk viselet a sarokkövei a biztonságos utazásnak, a lehető legnagyobb mértékben ösztönzik a társadalmi távolságtartást a repülőtereken és a repülőgépek fedélzetén.

A fedélzeten a Ryanair légiutas-kísérői és személyzet is arcmaszkot/kesztyűt visel majd, és korlátozott repülési szolgáltatásként előre csomagolt ételekkel és italokkal látják el az utasokat, de készpénzzel nem tudnak fizetni. A Ryanair arra buzdítja az utasait, hogy rendszeresen mossanak kezet és használják a kéztisztítókat a repülőtéri terminálokon. A járható útvonalak, a járatgyakoriság, a repülési idő és minden további részletes információ a Ryanair weboldalán érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek