Olaszországban ezeket a repülőtereket nyitották meg elsőként

A koronavírus vészhelyzet miatti lezárások után Olaszországban elsőként Róma és Firenze újból megnyitotta a reptereit a nyilvánosság számára. A tegnapi naptól a Róma Ciampino és a Firenze Peretola repülőterek ismét teljes mértékben működőképesek az elmúlt hetek hosszú leállása után. Számos bizonytalanság továbbra is fennáll a milánói repülőterek közeljövőjével kapcsolatban, amelyek lehetséges újbóli megnyitásról még nincs hír.

Firenzében a Peretola repülőtéren lassan, de újra elindult a közlekedésForrás: Konstantin von Wedelstaedt/Wikipedia

Ezenkívül egy új utasátvizsgáló rendszer tesztelését is megkezdték. Biztos, hogy sok újdonságot fogunk észrevenni ezeken a repülőtereken. Jelenleg például a Római Ciampino repülőtér átalakította a tereket az utasok közötti társadalmi távolság biztosítása érdekében, új információs táblákat helyeztek el, és veszélyeztetett területeket alakítottak ki. A kézfertőtlenítő gél adagolókat és a plexi elválasztókat szintén beszerelték.

A légitaxi-szolgáltatások és a magánjáratok garantáltak, de a repülőtereket kiszolgáló légitársaságok közül sokan még nem tervezik a repüléseket, legalább is erre a hétre. Az is valószínű, hogy az első időszakban továbbra is korlátozások vonatkoznak majd a nemzetközi forgalomra.

A Római Ciampino és a Firenze Peretola repülőterek újbóli megnyitására irányuló intézkedések számos újítást hoztak a vasúti közlekedés terén is. A vonatok fedélzetén is biztonsági intézkedésekhez kötötték az utazást: a társadalmi távolságtartás biztosítása érdekében korlátozzák az utasok számát – írja Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek