Fokozatosan indulnak újra a szolgáltatások Ferihegyen

A Liszt Ferenc Repülőtér utasforgalma lassan és fokozatosan újraindul. A járvány okozta utasszámcsökkenés miatt lezárt épületrészeket a Budapest Airport fokozatosan, a forgalom-növekedés tükrében nyitja újra - adja hírül a Budapest Airport közleménye.

Forrás: Baranyi Robert/Budapest Airport

Az utasfelvételi (check-in) pultok a 2B Terminálon üzemelnek, míg az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A Terminálon található. A repülőtér üzemeltetője kéri a Budapestről elutazó utasokat, hogy az online utasfelvételt részesítsék előnyben a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében.

Ami a közlekedést illeti: rövid távú parkolás céljából a Terminál Parkolót (itt 5 perc áll rendelkezésre a ki-és beszállásra), hosszú távú parkolás céljából pedig a május 1-jén újra megnyitott Holiday Parkolót vehetik igénybe. A 200E busz változatlan menetrend szerint közlekedik, a 100E busz közlekedését április 1-jén felfüggesztették, a jövőbeni menetrenddel kapcsolatos információk a bkk.hu oldalán találhatók. A Budapest Airport szerződött taxi szolgáltató partnere, a Főtaxi változatlanul áll az utasok rendelkezésére.

A repülőtéri vendéglátóegységekbe az utasok csak ételrendelés céljából léphetnek be, fizetés és az étel átvétele után nem tartózkodhatnak az étteremben. A 2. Terminál területén jelenleg az B oldali utasfelvételi csarnokban, illetve a FoodCourt területén üzemel vendéglátóegység. A tranzit területen található kiskereskedelmi egységek zárva tartanak. A repülőtér 2B terminálján, az indulási szinten található SPAR változatlanul nyitva tart.

A nemzetközi utaselégedettségi felmérés (ASQ) minden negyedévben a legfontosabb mutató a Budapest Airport számára. A felmérést idén is elvégezték, az eredmények pedig azt mutatják, hogy az utasok általános elégedettségi szintje az 5-ös skálán 3,95 pontot ért el – ez magasabb, mint a 2019 negyedévei során elért pontszám.

Kiemelkedően jónak ítélték az utasok a mosdók tisztaságát, a wifi szolgáltatást, az utasbiztonsági ellenőrzés előtti várakozási időt, a terminál tisztaságát és általános atmoszféráját, továbbá a személyzet segítőkészsége és udvariassága is elismerő pontszámot kapott. 

A Magyarországra történő belépés szabályai

A Magyarországra a Cseh Köztársaságból, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és Dél-Koreából haza érkező magyar állampolgár, aki üzleti útról tért haza nem köteles házi karanténba vonulni. Ennek feltétele, hogy a magyar állampolgár egy magyar vagy bármely fent említett államban bejegyzett olyan cég vezetője vagy munkavállalója, amely cég egyben egy bármely fent említett államban bejegyzett másik céggel kapcsolt vállalkozásként működik. Az utazás üzleti célját a belépéskor valószínűsíteni kell.

Magyarország területére a cseh, lengyel, német, osztrák, szlovák és dél-koreai állampolgárok egyedi felmentés nélkül beléphetnek, ha az állampolgárságuk szerinti ország területéről utaznak Magyarországra, valamint utazásuk a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti céllal történik. Az üzleti célt a belépéskor valószínűsíteni kell.

A többi magyar és külföldi állampolgárra továbbra is a 81/2020. (IV. 1.) Korm. rendelet szerinti beutazási korlátozások vonatkoznak. A Budapest Airport fenti összefoglalója tájékoztató jellegű, a részletes szabályok és pontos előírások a vonatkozó Kormányrendeletekben találhatók.

Utazás előtt tájékozódjon a célországban érvényben lévő korlátozásokról

A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét, hogy országonként eltérő korlátozások vannak érvényben. Kérjük, hogy utazása tervezésekor minden esetben tájékozódjon a célállomáson az érkezésekor hatályos szabályokról és rendelkezésekről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek