Májustól több bázisát is szeretné újranyitni a Wizz Air

Május elejétől több, egyelőre meg nem nevezett bázisát is újranyitja a Wizz Air - mondta Váradi József vezérigazgató az Aviation Week videokonferenciáján az Airportal beszámolója szerint.

Wizz Air gép Katowicében, 2010-benForrás: Piotr Hojka/wikipedia.org

A magyar hátterű légitársaság vezetője konkrét térségek említése nélkül azt mondta, elsősorban a kelet-közép-európai piacon vizsgálódnak, de Nyugat-Európa és a keleti régiók is érdekesek lehetnek a légicég számára az újraindulásnál.

A Wizz Air jelenleg 4-5 gépet, kapacitása 3 százalékát használja. Május elejére az aktív flotta aránya 10 százalékra emelkedik egyes bázisok megnyitásával, 2-3 hónap múlva pedig elérheti akár a 30 százalékot is. Ehhez azonban az is kell, hogy Európában összehangoltan lépjenek az egyes országok, mert jelenleg a kontinensen ahány ország, annyiféle megoldás van a járvány kezelésére.

Váradi József szerint először a fiatal turisták fognak visszatérni a piacra, az idősebb és üzleti utasok lesznek az utolsók, így aki utóbbi szegmensre alapozza a működését, annak nehéz pár hónapja lesz.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek