Zöldségek áráért kínálják a repülőjegyeket a kínai légitársaságok

A kínai légitársaságok már ott tartanak, hogy zöldségek árán kínálják a jegyeket és többüléses árengedményeket adnak számos más ajánlattal együtt, csak hogy visszaédesgessék az utasokat május elsejére, ami az első nagy nemzeti ünnep, amióta a járvány kitört. A Kínai Polgári Légiközlekedési Igazgatóság szerint 39,8 milliárd jüan (5,6 milliárd USA dollár) veszteségük keletkezett 2020 első negyedévében, és ezért az ország repülési ágazata megteszi az első lépéseket a helyreállítás felé.

A légitársaságok most tárt karokkal és olcsó jegyekkel várják vissza az utasokat - illusztrációForrás: XiXinXing/Shutterstock

A légitársaságok jelenleg a közelgő munka ünnepére koncentrálnak, május 1-5-ig. Egyes légitársaságok elképesztő akciókat kínálnak a belföldi útvonalakon, amelyeket a helyi média "bok choy-price" jegyeknek nevezett el, mivel olcsók, mint a zöldségek. A China Southern Airlines Xinjiang fióktelepe például több útvonalat kínál az eredeti árának mindössze 10–20 százalékáért. Kínában az egyik legfontosabb online utazás foglalási platformon, a Fliggy-n végzett keresés azt mutatja, hogy egy júniusi jegy Pekingből Jantaiba, Shandong tartományba (kb. 700 kilométer távolságra) átszámolva csak 330 forintnak megfelelő áron kerül értékesítésre – mintegy 90 százalékkal olcsóbban a szokásosnál.

A Shenzhen Airlines március elején meglepő, nagyjából 230 forintos áron kínált járatokat Shenzhenből Chengduba. Időközben a Shandong Airlines áprilisban bevezetett egy kampányt, amelyben 20.000 darab „mágikus doboznak" nevezett csomagot kínál nagyjából darabonként 9000 forintnak megfelelő áron, amit az év negyedik negyedévében, két meghatározott időszakban lehet bármilyen belföldi utazásra beváltani. A West Air, az Urumqi Air, a Changan és a Hainan Airlines is több kedvezményes csomagot ajánl.

Az Air Changan családi csomagja például 4800 jüan áron, (225 ezer forint) lehetővé teszi egy három-öt tagú család számára, hogy egy év alatt tizenkétszer utazzon.

A China Express február óta többüléses lehetőségeket kínál az utasok számára: hat üres helyet kapnak egy másodosztályú ülőhely áráért, hogy távolságot tarthassanak a többi utastól. A jegy ára tartalmaz egy biztosítást és egy antivíruscsomagot is maszkokkal és antibakteriális törlőkkel. A Xiamen Airlines, a China Eastern és a West Air szintén kedvezményes ülőhelyeket értékesít az utasok számára.

A China Southern egyik gépeForrás: J.O.S.O. Photos/Wikipedia

A VariFlight adatai szerint Kína szárazföldi légitársaságainak üzemeltetése január vége és február között több mint 80 százalékkal zuhant. A belföldi járatok február közepén kezdtek visszaesni, és e hét óta a vírus előtti szint majdnem felével emelkedtek. A piac fellendülésének további jeleként a regionális légifuvarozók, köztük a Guizhou Airlines, az Air Guilin és a Hainan Airlines új belföldi útvonalakat bővítenek a nyári és az őszi szezonokra az utasok keresletének előrejelzése miatt.

"A kormánynak a munka és a gyárak újraindítását célzó politikájával lassan újra indulnak a belföldi járatok, és a kínai polgári repülési piac újra kezd felemelkedni" – mondta a kínai székhelyű VariFlight elemzője a CNN Travelnek. Másrészt a vírus tengerentúli elterjedése, valamint a nemzetközi repülési korlátozások miatt a nemzetközi útvonalak szerinte továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak, és ezeknek a helyreállítása több időt igényelhet – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek