Csődbe ment a Norwegian Air Shuttle négy leányvállalata

Csődbe ment a Norwegian Air Shuttle diszkont légitársaság négy leányvállalata, ezeknél 4700 dolgozót foglalkoztattak - adja hírül az MTI.

Forrás: Alan Wilson/wikipedia.org

A tájékoztatás szerint a menedzsment hiába próbálta lefaragni a költségeket, a járatok leállításával a bevételek legnagyobb részétől elesett a cég, a bérköltségeket viszont fizetni kellett, ezért a Dániába és Svédországba bejegyzett két-két társaság fizetésképtelenné vált.

A csőd miatt 4700 pilóta és légiutas-kísérő munkája került veszélybe, és még több embert bocsáthatnak el, mert a Norwegian felfüggesztette a munkaerő-kölcsönzésről szóló szerződéseket az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is.

Jacob Schram, a Norwegian vezérigazgatója bocsánatot kért az érintettektől, közlése szerint mindent elkövettek, hogy elkerüljék a csődöt. Ezzel egyidejűleg anyagi segítséget kértek a dán és svéd kormányoktól.

A Norwegian Air Shuttle évek óta nagyon rossz anyagi helyzetben van, mert az előző vezetés a kapacitások növelésére fókuszált, így a társaság anyagi helyzete megingott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek