Kartonágyakból rögtönöztek szállodát a tokiói reptéren

A tokiói Narita repülőtér kartonágyakból rögtönzött szállodát a poggyászmegőrző területén azoknak az utasoknak, akik a vírustesztjük eredményére várnak - adja hírül a Reuters.

Tesztelés a Narita RepülőtérenForrás: The Yomiuri Shimbun/AFP/Tsuyoshi Matsumoto

Noha a repülőtér forgalma jelentősen lecsökkent az utóbbi időben, olyannyira, hogy az egyik kifutópályáját le is zárták, az Egyesült Államokból és Olaszországból is érkeznek még utasok.

Az érkezőket letesztelik, és bár az eredmények akár már hat óra alatt is elkészülhetnek, előfordul, hogy egy-két napot kell rájuk várni. Mivel az érintettek nem szállhatnak tömegközlekedésre, azoknak, akikért nem tudnak kocsival eljönni, a reptéren kell várakozniuk.

A katasztrófák esetére tervezett, ideiglenes ágyak nagy teherbírású kartonból készültek, matrac és paplan is jár hozzájuk. Mint az egyik tisztviselő elmondta, az ágyakat még nem használták, mert a reptér környékén is vannak olyan létesítmények, ahol az emberek tartózkodhatnak.

Japán a múlt héten hirdetett rendkívüli helyzetet a legnagyobb népességű központokban, a fertőzöttek száma az országban elérte a 7400-at, a haláleseteké a 137-et.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek