Rálőttek egy Air France gépre Kongóban

Az Air France egyik Airbus A330-200-as repülőgépe a koronavírus-járvány miatt ott rekedt francia állampolgárokat menekített volna ki több Közép-Afrikai országból, de a kongói Pointe-Noire repülőterén végrehajtott leszállás után rálőtt egy helyi csendőr - derül ki az Airportal cikkéből.

Airbus A330-200 - illusztrációForrás: Laurent Errera/commons.wikimedia.org

Az eset még szombaton történt az ország második legnagyobb városa, Pointe-Noire nemzetközi repülőterén. Az Air France az országban rekedt mintegy 100 francia állampolgárért küldte a gépet, amely a visszaúton még további 120 utast vett volna fel a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban. A golyók két lyukat ütöttek a törzs külső borításán.

A mentőjáratot az incidens miatt egy nappal el kellett halasztani, a városba másnap egy Boeing 777-200-ast küldött cseregép gyanánt az Air France, fedélzetén szerelőkkel, akik a tervek szerint a hazaútra alkalmas állapotba hozzák az Airbus A330-200-ast.

Miután a helyi hatóságok nem sokkal később azonosították a kárt okozó fegyvert, kiderítve, hogy a hivatásos rendfenntartó állomány egyik tagja volt a tettes, akit letartóztattak, és büntetőeljárást indítottak ellene. Az indítéka egyelőre nem derült ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek