Az Emirates is hoz Kínából orvosi felszerelést

Az Emirates SkyCargo teherszállító gépei március közepe óta április végéig szállítanak arcmaszkokat, orvosi eszközöket és elektronikai felszereléseket Kínából Budapestre, ezzel is segítve a járvány megfékezéséért tett erőfeszítéseket - adja hírül a turizmus.com.

A kép illusztrációForrás: Pieter van Marion/commons.wikimedia.org

Az Emirates átmenetileg szünetelteti személyszállító szolgáltatásait, ám a teherszállítás továbbra is üzemel. Az Emirates SkyCargo gépei Hongkongból és a kínai Guangzhou repülőteréről közlekednek a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, fedélzetükön alkalmanként 100 tonnányi áruval. A járatok arcmaszkot, orvosi eszközöket és elektronikai felszereléseket is hoznak Magyarországra. A cég repülőgépei összesen kilencszer fordulnak március közepe és április vége között.

Az Emirates SkyCargo új globális áruszállítási menetrendet léptetett életbe. A teherszállító repülőgépek mellett Boeing 777 típusú, utasszállító repülőgépeket is szolgálatba állított, melyek egyenként 40 tonna rakományt szállítanak, kiegészítve a teherszállító gépek kapacitását.

Mindeközben az Emirates bejelentette, hogy április 7-től újraindítja járatait öt európai városba - derül ki az Airportal cikkéből. Dubajból London-Heathrowra hetente négy, Brüsszelbe, Frankfurtba, Párizsba és Zürichbe heti három-három járat közlekedik majd. Az összes járaton a légitársaság Boeing 777-300ER repülőgépei teljesítenek szolgálatot.

Újraindul néhány járattal az Etihad Airways is, Szöul mellett Amszterdam, Bangkok, Jakarta, Melbourne, Manila és Szingapúr irányába is újra közlekednek az arany színű gépek, amennyiben az illetékes országok hatóságai erre áldásukat adják. A járatok első sorban a külföldön rekedt állampolgárok hazajutását, és az áruszállítást szolgálnák.

Az Egyesült Arab Emírségek hatóságainak döntése értelmében március 26-tól két héten át nem közlekedhet utasszállító járat, így teljesen leállt az Emirates, a Flydubai és az Etihad is, de külföldi légitársaságok sem repülhetnek az országba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek