Észak-Amerikáig repültek a WizzAir gépei az ott rekedtekért

Szokatlan látványra figyeltek fel az Aeronews Facebook portál szerkesztői egy Twitter posztnak köszönhetően. Helyi idő szerint március 31-én, kedden 21:30-kor a kanadai Toronto Pearson repülőtér felett éppen felszállásra készült a Wizz Air A321neo gépe, mikor lefotózták. A gép az Észak-Amerikában rekedt, magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgárokért ment a városba.

Az érintetteknek a külképviseleteken kellett jelentkezniük a helyekért. A két különjárat összesen 460 hellyel rendelkezik, ennyi embert tud haza hozni, és Toronto után még Chicagóban és Miami városában száll le. A korábbi hírek szerint a HA-LVE járatszámú gép nem az Amerikában élő magyarokat, hanem az ott rekedt utazókat hozza haza.

Szintén hazatelepítéses WizzAir gép indult Budapest - Keflavik - New York - Los Angeles útvonalon. A források szerint a gépnek az izlandi Keflavikon kellett leszállnia tankolni. A Flightradar24.com oldalon folyamatosan követhető a két gép (WZZ9012, WZZ9022) útvonala. 

Egyébként ha a turizmusban idővel minden visszatér a rendes kerékvágásba, és korlátozások nélkül lehet majd ismét utazni, jó ha tudjuk, hogy Budapestről nem csak hazatelepítési céllal indulnak fapados gépek Amerika irányába. 

Címlapkép forrása: Aeronews / Flightradar24 Screenshot

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek