Az Emirates átcsoportosítja kapacitását

A koronavírus járvány kitörése óta az Emirates Airline a hatósági korlátozásokhoz és a utazási igényekhez igazítja működését. A légitársaság mindaddig működteti a járatait, amíg utasai biztonsággal hazaérnek, miközben egyre több ország alkalmaz utazási szigorításokat, vagy akár teljes zárlatot. Az Emirates fenntartja a nemzetközi teherszállító kapacitását, és Boeing 777-es flottáját a létfontosságú áruk, köztük orvosi felszerelések szállítására állítja szolgálatba - adja hírül a cég sajtóközleménye.

Forrás: Emirates Airline

A társaság március 25-től átmenetileg felfüggeszti utasszállító járataink többségét, de teherszállítást továbbra is végez, emellett segítséget nyújt az alábbi országok polgárainak a hazatérésben, így ezekbe az országokba továbbra is működtet járatokat: Egyesült Királyság, Svájc, Hong Kong, Thaiföld, Malajzia, Fülöp-szigetek, Japán, Szingapúr, Dél-Korea, Ausztrália, Dél-Afrika, Egyesült Államok és Kanada. Mivel a helyzet folyamatosan változik, az utasoknak érdemes ellenőrizni a járatok státuszát az emirates.com weboldalon.

Az Emirates Csoport eközben befagyasztotta a nem létfontosságú munkaerő toborzását, munkavállalóit fizetett vagy nem fizetett szabadságra küldte, 25 és 50 százalék közötti általános fizetéscsökkentést vezetett be, kivéve a legalacsonyabb fizetési kategóriába tartozó alkalmazottak esetében. Az Emirates és a dnata elnökei – Sir Tim Clark és Gary Chapman – három hónapig nem veszik fel fizetésüket.

Ahol lehetett, otthoni munkát vezettek be a cég munkatársai számára, a repülőgépeken pedig szigorú takarítási és fertőtlenítési eljárásokat alkalmaznak. A légitársaság irodáiban ellenőrzik a munkavállalók testhőmérsékletét, és felvilágosítást végeztek kézmosási és egyéb, vírusellenes higiéniai szabályok tekintetében. A repülőgépeken szolgálatot teljesítő személyzet tagjai arcmaszkokat és kézfertőtlentőket kaptak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek