Megérkeztek Magyarországra a kínai egészségügyi segédeszközök

Mint korábban hírt adtunk róla, a hétvégén indult a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe Sanghajba, hogy onnan egészségügyi eszközöket hozzon Magyarországra. A Flightradar adatai szerint a HA-LVH regisztrációs jellel rendelkező gép tegnap indult vissza, mint az ITM Airportalhoz eljuttatott közleménye hírül adta, fedélzetén mintegy 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt, 30 050 darab védőruhát és 82 000 darab orvosi maszkot szállított Budapestre.

Forrás: Baranyi Robert/Wizz Air

A repülőgép odafelé a kazah Nur-Szultan (egykori Asztana) repülőterén állt meg, hogy üzemanyagot vegyen fel, visszafelé két megállóval, Irkutszkon és Nur-Szultanon keresztül érkezett meg hétfő hajnalban a Liszt Ferenc repülőtérre.

A Wizz Air szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint a légitársaság a legújabb repülőgépével teljesítette a különleges missziót, a repülőgép hatékonyságának köszönhetően 15%-kal kevesebb üzemanyagot használ fel, mint a régebbi típusok, így azonos mennyiségű üzemanyaggal, kisebb károsanyag kibocsátás mellett nagyobb a hatótávolsága.

A gép március 20-án szállt fel tapasztalt pilótákkal, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több, mint kilencezer ezer kilométert megtéve érték el Sanghajt. A nem mindennapos út komoly felkészülést igényelt, a hosszú út sikeres és biztonságos teljesítéséhez összesen 4 pilótára volt szükség. 

Forrás: Baranyi Robert/Wizz Air

A jelenlegi tervek szerint a Wizz Air a közeljövőben további repülőjáratokkal fog a koronavírus megfékezéséhez, illetve a betegek gyógyításához szükséges orvosi segédeszközöket Magyarországra szállítani.

Az AIRportal.hu információi szerint emellett a menetrend szerint közlekedő cargo járatokon (pl. a hétvégén a Turkish Cargo járata szállított maszkok alapanyagául szolgáló szövetet Budapestre), valamint külön cargo charter járatokon a napokban további egészségügyi szállítmányok érkeznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek