Viszlát Air Italy!

Felfüggesztette működését Olaszország második legnagyobb légitársasága, az Air Italy, miután a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy felszámolják; kétségek közt hagyva azokat, akik február 25. után repültek volna járataikkal – írja a CNN.

A légitársaság egyik Boeing 737-800-as gépeForrás: Anna Zvereva from Tallinn/Wikipedia

Az Aga Khan által alapított Alisarda az Air Italy részvényeinek 51% -át, míg a Qatar Airways 49% -át birtokolta. A Qatar Airways nyilatkozatában jelezte, hogy hajlandó lett volna többet befektetni a légitársaságba. Ismét készen állt arra is, hogy hozzájáruljon a cég növekedésének támogatásához, de ez csak az összes részvényes elkötelezettségével lett volna lehetséges. A korábban Meridiana néven ismert Air Italy bejelentette, hogy február 25-én keddtől a járatokat más légicégek fogják üzemeltetni és az ezen a dátum után foglalt jegyek árát visszatérítik.

A Boeing 737 Max gépek leállítása nagy terhet jelentett a légicégeknek. Az Air Italy három Boeing (BA) 737 Max gépet is üzemeltetett a flottájában. A koronavírus miatt több tucat légi fuvarozó törölte a kínai járatokat, kevesebb lett a kínai turista is, emiatt a gazdaság globálisan is gyengült, ami a légi társaságoknak is óriási veszteségeket hozott.

A szardíniai székhellyel rendelkező légitársaság Olaszország egész területén üzemeltetett járatokat, ahogy távoli desztinációkra is, ideértve New Yorkot, Miamit és Los Angeles-t. Közvetlen járatokat ajánlott Olaszországból az afrikai Kairóba és a nigériai Lagosba is.

Az Air Italy az európai légitársaságok sorozatában a legújabb, amely az erős konkurencia és a változó üzleti modellek miatt volt kénytelen beszüntetni működését. A Primera Air 2018 októberében, a Germania német légitársaság 2019 februárjában nyújtott be csődöt, és a brit Flybmi légitársaság is bezárt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek