Több légitársaság is törölte a járatait a közel-keleti problémák miatt

A szerdai közel-keleti térségben zajló támadások miatt – vagyis miután Irán rakétacsapásokat mért az Irakban állomásozó amerikai erőkre – az Air France francia, a Lufthansa német, az Aeroflot orosz és az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság felfüggesztette a térséget érintő járatait.

Dubai a felhők közülForrás: EYEPRESS NEWS / Eyepress / AFP

Az Air France közleménye szerint a légitársaság repülési tervei a francia és a regionális hatóságok döntése nyomán módosultak, a Lufthansa viszont törölte a Frankfurt és Teherán között naponta közlekedő járatát. Ehhez hozzá tartozik még a szombati iraki Erbílbe tervezett járat is, amit szintén töröltek.

Orosz részről az a hír érkezett, hogy az orosz légi szállítók elkerülik az iraki, az iráni, a Perzsa(Arab)-öböl és az Ománi-öböl térségét. Az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság pedig azt közölte, hogy törölte bagdadi járatait és figyeli a helyzet alakulását - olvasható a 24.hu összefoglaló cikkében.

A Wizz Air legfrissebb sajtóközleménye szerint, bár a légitársaság járatai jelenleg nem érintik az iraki és az iráni légteret, a Dubajba közlekedő járatok Szaúd-Arábia felől közelítik meg az úti célt. Eddig egyetlen járatot sem kellett törölniük, de a térség folyamatosan változó helyzete miatt, a légitársaság készen áll arra, hogy szükség esetén azonnal intézkedjen.

Az Ukrajna Nemzetközi Légitársaság egyik gépe - illusztrációForrás: NurPhoto/Sergii Kharchenko/NurPhoto/Sergii Kharchenko

Bár az utolsó információk szerint nem függ össze a légicsapással a MAU ukrán légitársaság Iránban szerda reggel lezuhant utasszállító repülőgépének szerencsétlensége, a helyzetet mégis kilátástalanabbá teszi. A Boeing 737-es típusú utasszállító gépen 167 utas és 9 fős személyzet utazott a hírforrások szerint. A repülőgép nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, egyelőre pontosan meg nem határozott műszaki problémák következtében zuhant le. A Kijevbe induló gépen mindenki életét vesztette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek