Bizonytalan a Flybe légitársaság sorsa

Brit sajtóértesülések szerint anyagi teljesítőképessége határához érkezett a Flybe, amely így az összeomlás szélére került. A brit regionális légitársaság tagadja, hogy súlyos gondban lenne – írja az AIR Portal.hu.

Forrás: Arpingstone/Wikipedia

Budapestről 2017 májusától indított heti három járatot Londonba a Flybe, idén ráadásul bekerült a világ legbiztonságosabb fapados légitársaságai közé. Ugyanakkor az Independent a Sky News értesüléseire hivatkozva arról írt, hogy csődeljárás fenyegeti a céget. Úgy tudni, az Egyesült Királyság legnagyobb regionális légitársaságának megmentésébe a kormányt is be szeretnék vonni.

A Flybe 2018-tól keresett befektetőt, végül tavaly márciusban a Virgin Atlantic, a Stobart Group és egy amerikai kockázati tőkealap-kezelő 100 millió fontot pumpált a társaságba, de az anyagi problémák a legfrissebb hírek szerint nagyobbak, mint azt korábban sejtették.

A Flybe a Twitteren azt írta, nem reagál a sajtóban felmerült pletykákra, az üzemelése pedig folyamatos és zavartalan.

Az 1979-ben Jersey European Airwaysként megalakult légitársaság közel 200 regionális járatot teljesít az Egyesült Királyságban és Európában. Londonon kívül Anglia, Wales és Skócia több nagy városában is rendelkezik központtal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek