Kitiltották a kávét az Airbus pilótfülkéjéből

  Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) megtiltotta az A350 pilótáinak, hogy a pilótafülkében kávézzanak, ezzel is csökkentve az esélyt, hogy a folyadék a vezérlőpultra boruljon - adja hírül a Travelpulse.

  Az egyik A350-es gép pilótafülkéjeForrás: Joao Carlos Medau/commons.wikimedia.org

  A tilalom azt jelzi, hogy az EASA végül a sarkára állt, miután többször szólította fel a pilótákat, hogy italaikat tartsák távol az elektronikától. Az utóbbi időben egyébként kétszer is előfordult, hogy folyadék ömlött a műszerfalra és a motorok a repülés közepén leálltak.

  Az egyik említett eset az amerikai Delta légitársaságnál történt, míg egy másik esemény a dél-koreai Asiana áruszállítóját érintette, ahol a konzolra ömlött tea miatt módosítani kellett az útvonalat. Itt a sor még nem ér véget, mert tavaly például egy A330-as kapitánya az Atlanti-óceán felett volt tanúja, ahogy a forró kávé megolvasztotta a rádiót.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!