Ilyen drámai szimulátort még senki más nem álmodott meg

Nemrég egy új, szürrealisztikus és több érzékszervre egyszerre ható élményprogram jelent meg Nagy-Britanniában. A DARKFIELD cég egy olyan utazó tematikus parkot hozott létre, ami három konténerből áll, és mindhárom ajtaja mögött egy másik világ tárul fel a bátor jelentkezők előtt. De a szabadulószobákkal ellentétben innen nem kell kijutni, csak haladni kell a felépített történet folyama mentén, és a döntéseinktől függően vagy „túléljük" a kalandokat, vagy nem.

Forrás: Sean Pollock Photography & Canary Wharf / Darkfiel-FB

Az élményprogramok szervezésével foglalkozó cég műsorai rendszerint félelmetesek és valósághűek. Jelenleg három konténerrel járják a különböző helyszíneket. Az első kettőt, vagyis a Szeánszot ("Séance") és Kómát ("Coma") most a Flight követi - olvasható az Independent cikkében.

Ez a program egy repülőgép-balesetet szimulál teljes sötétségben. Bár a Boeing 707-es kabinnak átalakított konténer nem mozog, de a beépített fény- és szenzoros hatásoknak köszönhetően realisztikussá változtatja a történéseket. A cég Facebook oldalán jelzi, hogy a 30 perces programot csak olyanoknak ajánlják, akik jól kezelik a stresszes helyzeteket.

Forrás: Sean Pollock Photography & Canary Wharf / Darkfiel-FB

A valósághű és szürrealisztikus Flight érdekessége, hogy a katasztrófa végkifejlete az adott utas reakcióitól és döntéseitől függ. Az új konténert a Nottingham-i Tudomány és Kíváncsiság Fesztiválon próbálhatjuk ki február 15. és 21. között. Utána Londonban táborozik le a cég, ahol február 28-tól március 22-ig megtaláljuk mind a három konténert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek