Ezen a járaton nem engedték, hogy a testes utasok a helyükre üljenek

Állítólag januárban a Thai Airways Bangkokból Aucklandre induló járatán három új-zélandi nőnek megtagadták, hogy elfoglalják helyüket a business osztályon mert szerintük túl testesek voltak ahhoz, hogy a osztály üléseiben repülhessenek – írja a Simple Flying.

Az eset a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren történt - a fotó illusztrációForrás: Roger Price/Wikipedia

Egy 59 éves aucklandi nő, valamint két, 37 és 28 éves lánya, a business osztályra vettek jegyet a Thaiföldről Auckland felé induló Boeing 787-9 éjszakai járatára. Bangkokban azonban a repülőtér személyzete megállította a három nőt és egy rövid mérlegelés után úgy döntöttek, hogy az utasok túl nagy méretűek ahhoz, hogy használni tudják a 787-9-es gép business osztályának üléseibe épített biztonsági öveket. A triót végül a turistaosztályra terelték, és ott kellett a 11 órás éjszakai repülést átvészelniük.

A történetet a New Zealand Herald-ban jelentették meg a hétvégén. A hírek szerint a három nő 22-26-os méretű (ami 52-56 közötti európai ruhaméretnek felel meg.)

Az édesanya szerint méretük miatt hátrányos megkülönböztetésben részesültek és megalázó élményben volt részük.

Hazaérve az utasok panaszt tettek a Thai Airways-nél, ahol felajánlották, hogy visszafizetik a családnak a business osztály és a turistaosztály közötti viteldíj árát, de végül a repülőjegyek teljes költségének visszatérítésével sikerült csak megegyezniük. A mostani eset azonban nem biztos, hogy az utolsó ilyen incidens volt, mivel a Thai Airways 2018-ban ténylegesen bevezetett egy tiltást, ami szerint az 56 hüvelyknél (142 cm) szélesebb derékvonalú utasok a 787-9-es gépek business osztályán repülhessenek, mivel az ott beszerelet biztonsági öv nem éri át a nagyobb derékvonallal rendelkező utasokat.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Ez azt is megakadályozza, hogy ezen az osztályon az utasok kisgyermekeket szállítsanak az ölükben, így ők is csak a turistaosztályt vehetik igénybe. Az Arizona AmSafe gyártja a biztonsági öveket a thai 787-9 Zodiac Cirrus business osztály üléseihez. A biztonsági öv-hosszabbítók általában megoldást nyújtanak a kisgyermekek és a testesebb utasok biztonságos rögzítéséhez, de itt az utas derekára kell ezt csatolni, a hosszabbító pedig gátolhatja a biztonsági öv hatékonyságát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek