Ennek a thaiföldi kávézónak saját esőerdeje van

Chiang Mai Thaiföld egyik legkedveltebb hátizsákos turistacélpontja és wellness pihenőhelye. A visszatérő utazók szerint felüdülés ide eljutni Bangkok nyüzsgése után. Minden zöldebb, a levegő tisztább és minden egy kicsit lassabb. Valószínűleg ez a hangulat fogta meg a sziget legújabb kávézójának tulajdonosait is, akik az erdő közepén nyitották meg kortárs létesítményüket, a Boonmát.

Egyszerre ülhetünk kint és bentForrás: BOONMA / Facebook.com

A város peremén található, open air kávézónak is mondható Boonma csupán egy rövid sétára van a Wat Ram Poeng buddhista szentélytől. Inkább egy zöld oázisnak mondható, mint egy általános értelemben vett kávézónak, ugyanis van pár alapfala, de inkább csak hatalmas ablakokból áll; a határok elmosódnak kint és bent között - olvasható a Lonely Planet cikkében.

A Boonma növényekkel és kortárs művészeti alkotásokkal telepakolt fém és fa, indusztriális rácsszerkezetét egy 8 méter átmérőjű privát erdő veszi körül, amiből a Sher Maker design stúdió egy hatalmas átlátszó és vízálló függönnyel választotta le a bejárati részt.

Így a vendégek egyszerre ülnek kint egy thai dzsungelben és bent egy art kávézóban, ahol ugyanúgy hullámzik a wifi, mint az erdő madarainak hangjai és a levelek zörgése.

Fényglória a bejárat körülForrás: BOONMA / Facebook.com

A menü egyszerű, kérhetünk kávét, teát, gyümölcsleveket, turmixokat és néhány egészséges harapnivalót. Az open air kávézó szerdától hétfőig tart nyitva délelőtt 10-től este 6-ig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek