Tavaly a végzetes légibalesetek több mint fele Észak-Amerikában történt

  Észak-Amerikában több végzetes légikatasztrófa történt 2019-ben, mint a világ bármely más részén. A Repülésbiztonsági Hálózat (The Aviation Safety Network, ASN) egy független, holland székhelyű megfigyelőhely, megállapította, hogy tavaly 20 halálos repülőgép katasztrófa történt az év során. Ezek közül 11 az Észak-Amerikai kontinensen történt, pontosabban Kanadában és Alaszkában, amelyek állítása szerint "aggodalomra okot adó területek" – írja a Business Insider. 

  A fotó illusztrációForrás: Free-Photos, Pixabay

  Tavaly 20 légikatasztrófában világszerte összesen 283 ember vesztette életét a repülőgépek fedélzetén. Az ASN szerint a számadatok alapján 2019 az egyik legbiztonságosabb év volt a kereskedelmi repülésben. Tekintettel a világ légiforgalmára, amit körülbelül 39 millió járatra becsülnek, a halálos balesetek aránya 1 a 2 millióhoz.

  A biztonságot tekintve a számok javuló tendenciát mutatnak.

  Ha a balesetek aránya ugyanaz maradt volna, mint 10 évvel ezelőtt, akkor tavaly 34 halálos kimenetelű légibaleset lett volna

  – mondta el Harro Ranter, az ASN vezérigazgatója. Hozáátette, hogy különösen az elmúlt két évtizedben értek el óriási fejlődést a biztonságos repülésben. 

  Az év legnagyobb katasztrófáját az etióp légitársaság Boeing 737 Max repülőgépe szenvedte el márciusban, amelyben mind a 157 ember életét vesztette.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!