Pénzbüntetésre ítélték a hajtóműbe pénzt dobáló utast

  Mintegy 120 ezer jüan (5 millió forint) pénzbüntetésre ítélte a kínai bíróság azt az utast, aki jó szerencse reményében tavaly aprót dobott a Lucky Air Airbus A320neójának hajtóművébe - írja az Airportal. A férfi, akiről korábban mi is írtunkaz év legrosszabb utasainak címére is pályázhat. 2019 februárjában a Lucky Air 9960-as, Angingból Kunmingbe tartó járatát teljesítő, akkor éppen két hónapos Airbus A320neójának bal oldali hajtóművébe dobott pár jüannyi aprót, hogy szerencsét hozzon neki az utazás során.

  Kínai pénzérmék - illusztrációForrás: PublicDomainPictures/pixabay.com

  Az esetre úgy derült fény, hogy az egyik karbantartó pénzérméket talált a hajtóműnél a betonon, majd a személyzet kikérdezte az utasokat. A 28 éves Lu Csao nevű férfi jelentkezett is, a rendőrök őrizetbe vették, és 10 napot börtönben töltött cselekedetéért.

  A South China Morning Post szerint az ítélet most vált publikussá, bár azt már júliusban meghozták. A férfi először utazott repülőgépen, ezért is dobott pénzérmét a gép hajtóművébe. Az átvizsgálás miatt a járatot törölni kellett. Az utasokat át kellett foglalni egy másik járatra, sőt, szállást is biztosítani kellett, a Lucky Air szerint 123 ezer jüan káruk keletkezett.

  A férfi azt mondta, nincs elég pénze arra, hogy a légitársaságot teljes mértékben kártalanítsa, de ezt a bíróság nem vette figyelembe, az eljárás díját viszont megfelezte. Pénzdobálós esetek korábban is előfordultak Kínában, 2017-ben például a China Southern Airbus A320-asának hajtóművébe dobott aprót egy idős nő, szintén babonából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!