Tavasszal Budapest és Minszk között indít járatot a Wizz Air

Belép a belarusz piacra a Wizz Air, amely 2020 tavaszán Budapest és Minszk között indít járatot – írja az Airportal a fehérorosz közlekedési miniszter közleménye alapján, amelyben kiemeli, ez az útvonal egyelőre az egyetlen, amelyről megállapodtak a légitársasággal.

A Győzelem térForrás: mikkalai / Wikipedia

A járatnyitásról már hosszú ideje folytak az egyeztetések, Artem Szikorszkij, a fehérorosz közlekedési és kommunikációs minisztérium légügyi igazgatója a belarusz állami hírügynökséggel még júliusban azt közölte, hogy a magyar hatóság egy szándéknyilatkozattal kereste meg a minszki társhatóságot annak érdekében, hogy 2020 tavaszától a Wizz Air megkapja a kijelölést a járat indítására.

Tavaly novemberben a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a belarusz–magyar üzleti fórumon azt közölte: egyeztetéseket kezd a magyar kormányzat, hogy a Wizz Air járatot nyisson Budapest és a fehérorosz főváros, Minszk között. A kezdeményezést akkor azzal indokolta az államtitkár, hogy a fehérorosz légicég, a Belavia 2013 őszétől közlekedő heti három járata nem elegendő a turisztikai és üzleti kapcsolatok fejlesztésére.

Forrás: neufal54 / Pixabay

A belarusz légitársaság jelenleg hetente kétszer Minszkből érkező repülőgépei közlekednek tovább Belgrádba, és értékesítenek jegyeket a Budapest és Belgrád közötti szakaszra is. A Belavia korábbi bejelentése szerint azonban 2019. október 24-től megszűnik a Budapest-Belgrád összeköttetés, a légitársaság önálló járatokat közlekedtet majd mindkét fővárosba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek