Brüsszelbe és két újabb ukrán városba indít járatot a Wizz Air

Alig egy hónapja jelentette be a Wizz Air, hogy decembertől elindítja közvetlen járatát a whisky hazájába, Edinburghbe, majd egy nappal később arról adott ki közleményt, hogy novembertől a Patyomkin-lépcsőjéről híres ukrajnai Odessza városát is összeköti Budapesttel. Most pedig kolléganőnk épp a légitársaság kedd délelőtti sajtótájékoztatójáról küldte a hírt, hogy 2020. június 1-től Brüsszelbe és újabb két ukrán városba, Harkov és Lviv településeire közlekedtet közvetlen járatokat Ferihegyről. A belga fővárosba 7990, a két ukrán városba pedig 6490 forinttól lehet jegyeket foglalni.

Vagyis mostantól már nemcsak a charleroi-i repülőtérre érkeznek majd Wizz-gépek, hanem Brüsszel Nemzetközi Repülőterére is, ráadásul minden nap, ami egyben azt is jelenti, hogy utóbbit teszi meg a légitársaság kiemelt reptérnek. Harkovba hétfőnként és péntekenként, Lvivbe pedig szerdai napokon és vasárnapokon közlekednek majd jövő nyártól a járatok. Kijev és Odessza után így összesen már négy ukrajnai úti célra közlekedtetnek majd gépeket a magyar fővárosból.

A harkovi Blagoviscsenszkij-templomForrás: Panther / Wikipedia

London–Gatwick, Oslo, Castellón, Kazany, Edinburgh és Odessza után Brüsszel, Harkov és Lviv a Wizz Air három legújabb úti célja idén, amely már közvetlenül is elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air most már 44 ország 151 repületére közlekedtet járatokat, a budapesti A321-es flottájába pedig folyamatosan egyre több környezetbarát neo típusú gép kerül, amelynek legelső darabja idén márciusban érkezett Ferihegyre. 

Az új generációs Airbus a ma elérhető legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező, 239 üléssel felszerelt repülőgépnek számít. Ilyeneket közlekedtet a légitársaság ma már London, Barcelona, Malmö, Frankfurt és Tel-Aviv irányába, de a ma bejelentett új járatokat is Airbus A321neókkal teljesíti majd.

Lviv piactereForrás: Ruslan Lytvyn / Shutterstock

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón további járatsűrítéseket is bejelentettek, miszerint Edinburgh városába heti három helyett öt gépet indítanak, a holland Eindhoven városába heti 14 helyett 16 járatot üzemeltetnek, Szentpétervárra heti öt helyett hét, Tel Avivba pedig 17 járatot közlekedtetnek a jövő nyári menetrendben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek