A whisky hazájába repít Ferihegyről a Wizz Air

Decemberben új járatot indít a Wizz Air Budapest és Skócia fővárosa, Edinburgh között, a légitársaságnak Skóciában ez a második, míg Nagy-Britanniában a nyolcadik desztinációja lesz Budapestről. Az új edinburgh-i járatra 7 190 forinttól kaphatók jegyek, a gépek kedd, csütörtök és szombati napon közlekednek – írja közleményében a légitársaság.

Forrás: AlanFord / Wikipedia

Edinburgh számos látnivalóval várja a turistákat: a kelta és középkori emlékeket őrző város látványát és hangulatát meghatározzák dombjai, katedrálisai és a város jelképének számító vár jellegzetes kőtornyai. A skót szoknya és skót duda itt a mindennapok része, csakúgy, mint a híres sétálóutcája, a Royal Mile hangulatos bárjai és teraszai.

A Princes Street-i kertek keleti részeForrás: Ulayiti / Wikipedia

Edinburgh fontos kulturális központ is, egész évben egymást érik a fesztiválok, de a város képzőművészeti, irodalmi és zenei múltját számos múzeum, emlékhely, sőt, pub is őrzi. Edinburghban nem szabad kihagyni a jellegzetes, egyedi ízvilágú skót whisky-t és a helyi ételkülönlegességet, a haggist.

Edinburgh a Wizz Air negyedik új úti célja az idén Budapestről: az előző hónapokban London–Gatwick, Oslo és a spanyolországi Castellón vált elérhetővé a magyar fővárosból. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek