A Patyomkin-lépcső városába indít járatot Ferihegyről a Wizz Air

A whisky-túrára melegítők legnagyobb örömére tegnap jelentette be legújabb, ősszel induló járatát a Wizz Air, most pedig itt a még újabb közleménye, hogy novembertől hetente két alkalommal, kedden és szombaton az ukrajnai Odessza városába is járatot indít Budapestről, ahova jegyeket 4 590 forinttól lehet foglalni. Így aztán Kijev mellett Odessza lesz a második város Ukrajnában, ahová közvetlenül is eljuthatunk Budapestről a Wizz Air gépeivel.

A Patyomkin páncélos című filmben a cári karhatalom a kikötőhöz vezető nagy lépcsősoron halomra lövi a tüntető tömeget. Bár a mészárlás a valóságban nem a lépcsőkön, hanem csak annak közelében történt, a filmnek köszönhetően a lépcsősor az egyik legfőbb turistalátványosság OdesszábanForrás: Dezidor / Wikipedia

A Fekete-tenger legnagyobb ukrán kikötővárosa ideális úti cél akár nyaralásra, akár kirándulásra, hiszen homokos strandjain és a cári időkben épült, hangulatos belvárosában akár több napra elegendő programot találunk. A város legfőbb látnivalója az 1887-ben épült Opera épülete, amely bécsi barokk stílusban épült egy osztrák építésziroda tervei alapján. 

Operaház épülete OdesszábanForrás: reksik004 / Pixabay

London–Gatwick, Oslo, Castellón,Kazany és Edinburgh után Odessza a Wizz Air hatodik új úti célja idén, amely már közvetlenül is elérhető a magyar fővárosból. A Budapest és Odessza között közlekedő járatot a Wizz Air korszerű Airbus A320-as repülőgéppel teljesíti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek