Aki a napokban San Franciscóba repülne, készüljön hideg élelemmel!

A San Franciscón keresztül repülő utasok több órás késéssel és járattörléssekkel szembesülhetnek a kifutópályák építése miatt. A reptéren ugyanis szeptember 7-től 26-ig javítási munkálatok miatt lezártak négy, kritikus állapotban lévő kifutópályáját. Emiatt utazók százai rekedtek a hétvégén a reptéren, és a késések valószínűleg folytatódnak a teljes javítási időszak alatt – írja a Business Insider.

Ez a látvány fogadja az utasokat a San Francisco Nemzetközi repülőterére érkezveForrás: Calbookaddict/Wikipedia

A San Francisco Airport (SFO) az Egyesült Államok hetedik legforgalmasabb repülőtere, az FAA adatai szerint 2016-ban több mint 53 millió utas fordult itt meg. Idén márciusban egyszer már bejelentették, hogy arra a hónapban lezárják az egyik kifutópályát javítási munkálatok miatt, de akkor egyéb csatlakozási lehetőségeket kínáltak az utasok számára.

Az elmúlt hétvégén viszont óriási káosz alakult ki a reptéren, és több mint 800 járat átlagosan egy órát késett szombat reggel és hétfő délután között. Tegnap reggel kb. 85 járatot töröltek, és a bejövő járatok is átlagosan kb. három és fél órát késtek. Ez a szám pedig valószínűleg tovább növekszik.

Az utasok nem készültek a késésekre, és sokan panaszt tettek a légitársaságokra. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek