A San Francisco-öbölbe 36 millió forintos fizetésért keresnek világítótorony őrt

A San Francisco-öböl északi részén található világítótoronyba keresnek üzemeltetőket, pontosabban olyasvalakit, aki viszi az itt működő kis szállót, írja a Lonely Planet.

Az East Brother Light Station 1873 óta világítja meg az öböl északi részét, ma pedig vendégházként üzemel. Tökéletes kuckó, ha valaki el akar vonulni a világ elől: San Franciscóból fél óra alatt el lehet ide jutni, viszont csak komppal lehet megközelíteni a világítótornyot, plusz nincs sem telefon, sem WiFi. A nyugalom garantált, főleg ha valaki úgy érzi, hogy világtorony üzemeltetésére született.

A világítótorony egy távoli kis szigeten találhatóForrás: Almonroth/Wikipedia

Az, illetve azok, akik megkapják az állást, viszonylag sok munkára számíthatnak. Jelenleg egy fiatal pár viszi a szállót, de ezen kívül az ő hatáskörükbe tartozik minden más tennivaló is, ami az apró szigeten csak adódik. Az ide érkező vendégek érkezéskor egy pohár pezsgőt kapnak, majd vezetett túra következik, amelyet több fogásás vacsora követ. A szálláshely csütörtöktől vasárnapig tart nyitva, a négy nap alatt körülbelül tíz vendég érkezik a szigetre.

A jelenlegi szállásadók szerint a maradék három napot bőven kitölti a karbantartás, takarítás és beszerzés, de az is egyértelmű, hogy ez a munka soha nem válik unalmassá. A következő páros május 1-én fog kezdeni, egyelőre zajlanak az interjúk. A munkáért cserébe egyrészt természetesen jár a helyben lévő szállás, plusz 130.000 dollár (valamivel több, mint 36 millió forint) éves fizetés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek