Egy amerikai reptéren mesterséges intelligencia számolja ki a várakozási időt

  Kamerák segítségével dolgozó mesterséges intelligencia segít az utasoknak a pittsburgh-i repülőtéren.

  A cél, hogy az utasok nagyjából be tudják lőni, hogy mennyi időt kell szánniuk a biztonsági ellenőrzésre, mivel így azt is tudják, hogy mikor kell a terminálra érkezniük, hogy időben végezzenek.

  A kép illusztrációForrás: Free-Photos/Pixabay

  Az amerikai reptér egy helyi vállalat, a Zensors közreműködésével készítette el az intelligens rendszert, amelyben speciális kamerákat szereltek fel a biztonsági ellenőrzésnél, amik két perces ráhagyással számolják ki a várakozást. A mesterséges intelligenciát használó rendszer figyeli az utasforgalmat, azt, hogy az utasok átlagosan hány percet töltenek a sorban, de számol az utazás időpontjával, illetve azzal is, hogy éppen hány ellenőr dolgozik az adott időpontban.

  Nemcsak a várakozási időt adja meg a rendszer, hanem azt is, hogy a nap mely szakaszában várható hosszabb vagy rövidebb sorban állás. A kivitelező cég szerint az utasok nemsokára más ellenőrzési pontokon, többek között az például útlevél ellenőrzésnél is figyelemmel követhetik a várakozási időket, ezek kamerarendszerét most telepítik.

  A pittsburgh-i reptér utasai az aktuális várakozási időre vonatkozó részleteket megtalálják a repülőtér termináljának kijelzőjén és a reptér honlapján is, írja az AIRportal.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!