Visszatér a csődbe jutott izlandi légitársaság, méghozzá nem is akárhogy

Új életet lehelnek a márciusban csődbe ment izlandi Wow Air légitársaságba, de meg kell hagyni, van néhány furcsaság a tervek között.

Egy amerikai befektetési csoport, a US Aerospace Associates LLC vásárolta fel az izlandi légitársaság megmaradt eszközeit és márkanevét. Sokat nem is vacakolnak, már októbertől el akarják indítani a járatokat – az új tulaj kezdetekben amerikai légi üzemeltetői engedéllyel (AOC), két repülőgéppel indítaná újra a légitársaságot, Washington Dulles repülőtéren működő bázissal. Az első járatok Washington és Keflavík között repülnek, további útvonalakról nem esett szó.

Forrás: ERIC SALARD from PARIS, FRANCE - EC-MIN CDG, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52273838

Jövő nyáron viszont már bővíteni szeretnék a flottát, mely először négy, majd később 10-12 gépből áll majd, illetve a tervek között szerepel az izlandi légi üzemeltető engedély megszerzése is. Vegyesen alkalmaznak amerikai és izlandi szakembereket, a járatok fedélzetén izlandi légiutaskísérők teljesítenek majd szolgálatot.

Ami viszont kissé szokatlan, hogy a légitársaság nem csak utasok szállítana, hanem árut is. Az is érdekes, hogy „make flying fun again" jelmondattal színvonalas étkezést akarnak biztosítani a fedélzeten – ezen a projekten egy 3 Michelin csillagos séffel dolgoznak együtt. Az utasok kiváló minőségű izlandi palackos vizet is ingyen kapnának a járatok fedélzetén.

Ezen kívül a légitársaság biometrikus beszállást alkalmazna, így összesen nyolc percig tartana az utasok beszállítása a repülőgépekre, plusz új Wow Air minden utasának reptéri lounge belépést is biztosítana, írja az AIRportal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek