Belebolondult Izland a légitársasága elvesztésébe

Másfél napja még úgy tűnt, talán csak ideiglenes dolog az izlandi WOW Air légitársaság leállása, de mára tisztábban látni: a cég csődbe ment, törölte összes járatát, az utasok meg futhatnak a pénzük és a csatlakozó járataik után. Természetesen a sztorival van most tele az izlandi média is.

Az Icelandair légitársaság szó szerint rárepült a pórul járt utasokra az MBL Iceland Monitor melléklete szerint. Economy osztályú, kedvezményes jegyeket kínál azoknak, akiknek március 28. és április 11. közé lefoglalt WOW-jegyük van. Bogi Nils Bogason Icelandair-vezér azt mondta, most a legjobb és legegyüttérzőbb oldalukat kell bemutaniuk ebben a nehéz helyzetben.

Ha már nehéz helyzet, akkor Skúli Mogensené, a WOW tulajdonosáé és vezéréé valóban az. Az alkalmazottaknak írt levelében mély megbánásról tett tanúbizonyságot, mondván sose fogja megbocsátani magának, hogy nem lépett hamarabb a cég megmentése érdekében. A csapata pedig annyival többet érdemelt volna, és bocsánatért esedezett tőlük, megköszönve mindenkinek a munkát.

A csődbe ment WOW Air izlandi légitársaság.Forrás: AFP/Joel Saget

Itt mindenki megőrült?

A Grapevine ellenben a viccesebb oldalát fogta meg a dolognak, az utasok részéről. Összeraktak egy cikket, aminek a címe: 5 dolog, amit tehetsz, amikor a WOW Air átvágott Izlandon. A lényeg, hogy aki Izlandon ragadt a csőd miatt, annak például találnia kell egy lehetőleg ingyenes szállást, például kocsmai verekedés kezdeményezésével hamar egy cellában vagy a kórházban köthetünk ki.

Olyan jótanácsokat is adnak, hogy kezdjünk el dolgozni Izlandon (bár már alig van munkahely, válság van); építsünk repülőgépet magunknak; ha nincs pénzünk enni, szívjunk vért, mint a vámpírok; nyergeljünk fel a Tinderre és találjunk szerelmet itt; meneküljünk el eltérített helikopterrel; vagy töltsük fel az agyunkat egy digitális felhőbe, az is jobb, mint Izland – szól a pesszimista-nihilista végkicsengés.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek